Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ μανταρίνι



 Αποχαιρετούμε το Φλεβάρη με ένα  γευστικό και αρωματικό κέικ μανταρινιού. 
Συνοδέψτε το με τον καφέ σας, το τσάι σας ή απολαύστε το σκέτο.  Βάλτε δυο -τρία κομμάτια για το σχολείο του παιδιού και πάρτε  άλλα τόσα για τη δουλειά σας.  Να είστε σίγουροι/ες πως με το άρωμα και μόνο θα σας ζητήσουν τη συνταγή!

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Κορμός με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα γάλακτος


Υπέροχη παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας κορμού με το κακάο ή την κουβερτούρα. 
Το ιδιαίτερο σε αυτήν την εκδοχή είναι η χρήση ξηρών καρπών που προσφέρουν στο γλυκό μας μια τραγανή υπόσταση, η σοκολάτα φράουλας με το υπέροχο άρωμά της και φυσικά η απουσία ωμού αβγού που όλοι αποφεύγουμε όταν δεν γνωρίζουμε την προέλευσή του.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρονάδα με σάλτσα λεμονιού


Πριν μερικά χρόνια η Ιταλίδα φίλη μου μου είχε μάθει μια πανεύκολη καθώς και πολύ ελαφριά και νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα λεμονιού. Αρχικά με παραξένεψε η σκέψη μιας τέτοιας σάλτσας αλλά αυτό μέχρι που τη δοκίμασα.  Από τότε τη φτιάχνω συχνά, ιδιαίτερα όταν θέλουμε κάτι ελαφρύ, δροσερό και αρκετά νόστιμο.  Άλλωστε είναι και πολύ γρήγορη, μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια έτοιμη και η σάλτσα και … καλή μας όρεξη.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο


Ο χειμώνας ακόμα καλά κρατεί και επιβάλλει καλό ντύσιμο, ζεστό περιβάλλον και παραδοσιακή αχνιστή σουπίτσα.  Από τις πιο αγαπημένες μου, που τη φτιάχνω αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι η  σημερινή, τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο.  Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ χορταστική γιατί περιέχει τον κιμά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις έφηβο που δε λέει να χορτάσει με τίποτα, και έπειτα συνδυάζει την απλότητα με την νοστιμιά.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Ταρτάκια μήλου


Υπέροχα ταρτάκια για κάθε στιγμή της ημέρας. 
Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα αποτελούν μια ιδανική λύση σε μια ξαφνική υπογλυκαιμία.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρονάκι με κιμά στη λαδόκολλα



Ένα καθημερινό φαγητό που άνετα μπορεί να σερβιριστεί  και στο  κυριακάτικο τραπέζι. Θα το λατρέψουν ιδιαίτερα τα παιδιά αλλά σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο και απ΄ τους μεγάλους. 
Καλή σας απόλαυση!

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Σουφλεδάκια με λάβα καραμέλας


Ξεκινήσαμε με ένα πολλά … υποσχόμενο ψωμί για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Τι  καλύτερο να τελειώσουμε αυτή τη γιορτινή μέρα με ένα πολύ νόστιμο αλλά και συνάμα πολύ γρήγορο και πολύ οικονομικό επιδόρπιο, σουφλεδάκια με λάβα καραμέλας
Αξίζουν τα καλύτερα!!!

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Ψωμί με σοκολατένιες καρδιές



Η καλή μέρα απ΄ το … πρωινό φαίνεται!!!
Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει ετοιμάστε στον ή στους αγαπημένους σας αυτό το πολύ ιδιαίτερο, σε σχήμα αλλά και γεύση, ψωμί. Συνοδέψτε το με ένα φλιτζάνι αχνιστό καφέ, ένα ποτήρι χυμό,  ένα ολάνθιστο  τριαντάφυλλο και θα κλέψετε τις εντυπώσεις!!!

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Μανταρινάδα


…ή πορτοκαλάδα ή …2 σε 1 ή ακόμα και λεμονάδα, ότι κι αν αποφασίσετε η συνταγή είναι ίδια. Το σίγουρο είναι πως θα την απολαύσετε κάθε στιγμή της μέρας και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάποια ξαφνική επίσκεψη. 
Απολαύστε την!!!

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών



Τώρα που τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια υπάρχουν σε πληθώρα στην ελληνική ύπαιθρο και κατ’ επέκταση στις λαϊκές αγορές φτιάξτε αυτή την υπέροχη, σε χρώματα και μυρωδιές, μαρμελάδα για να συνοδέψετε τις φέτες ψωμιού ή τις φρυγανιές σας στο πρωινό.  Οι χρήσεις της δε σταματούν μόνο στο πρωινό, γεμίστε αφράτα βουτυρένια μπισκοτάκια, ετοιμάστε τηγανίτες και περιχύστε τες με τη δική σας μαρμελάδα, φτιάξτε τάρτες και στρούντελ και όρεξη να ΄χετε και φαντασία για να δημιουργείτε αλλά και να απολαμβάνετε.

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Το λεξικό της υγείας στο … πιάτο 2


Όλες οι τροφές και τα μυστικά τους, για να ξέρουμε τι πρέπει να τρώμε, πότε και γιατί.
Ένας οδηγός γεμάτος γεύση και υγεία.



ΨΑΡΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...