Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Καλιτσούνια Χανίων με σπανάκι και ξινομυζήθρα


Βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης στα Χανιά
 
Τα καλιτσούνια είναι πασχαλινό κρητικό έδεσμα. 
Φτιάχνεται σε πολλές παραλλαγές και σερβίρεται πλέον σε κάθε περίσταση.
Δοκιμάστε τα με σπανάκι και ξινομυζήθρα και θα ενθουσιαστείτε!!!

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις


Τα χτυποκάρδια αρχίζουν ξανά
Οργανωμένο διάβασμα, 
επαρκής ύπνος, 
σωστή διατροφή και κυρίως 
ψυχραιμία:
ακολουθήστε την κατάλληλη προετοιμασία για να εξασφαλίσετε την πολυπόθητη επιτυχία!

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό πολλοί μαθητές μαζί με τους γονείς σας ζείτε μέσα στην αγωνία και το άγχος των ημερών, παρότι η περίοδος αυτή απαιτεί πάνω απ΄ όλα, ηρεμία, συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Παστίτσιο με μανιτάρια



Η νηστεία ακόμα καλά κρατεί και πολλοί από εσάς, όπως κι εγώ άλλωστε, νηστεύετε το κρέας.
Το σημερινό πιάτο αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φαγητό χωρίς να στερηθούμε ιδιαίτερα σε σχέση με το κανονικό παστίτσιο.
Για όσους/ες νηστεύετε τα γαλακτοκομικά και τα αβγά απλά αντικαταστήστε στη μπεσαμέλ το γάλα με γάλα σόγιας και μη βάλετε καθόλου αβγό! Θα γίνει εξίσου νόστιμο!

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Χαλβάς με φράουλες



Το σημερινό γλυκό αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση του παραδοσιακού χαλβά.
Δροσερό γλύκισμα με το άρωμα της φράουλας και της κανέλας να κυριαρχούν στη γεύση και με χρώμα που σας βάζει σε ανοιξιάτικη διάθεση και πασχαλινή διακόσμηση!
Απολαύστε το!

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Χοχλιοί με κολοκυθάκια και πατάτες




                            Περιδιαβαίνοντας ένα από τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα Χανιά.
Οι χοχλιοί είναι από τα πιο αγαπημένα εδέσματα των Κρητικών. 
Λέγεται μάλιστα πως οι Κρητικοί καταναλώνουν ετήσια τις μεγαλύτερες ποσότητες σαλιγκαριών παγκοσμίως.
Συλλέγονται στην ύπαιθρο τις αρχές της Άνοιξης ύστερα από τα τελευταία ψιλόβροχα που οι χοχλιοί βγαίνουν από το λήθαργό τους και σεργιανίζουν για τροφή και νερό.
Όταν ο καιρός δεν ευνοήσει η συλλογή τους γίνεται σηκώνοντας τις πέτρες, ξαγλιστοί όπως αποκαλούνται και οι οποίοι είναι ακόμα σφραγισμένοι στο κέλυφός τους.

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Μάραθο εκ του… Μαραθώνος

Η ευλογημένη Ελληνική ύπαιθρος – Κίσσαμος Χανίων 
Προς αναζήτηση μάραθων

Μάραθο εκ του… Μαραθώνος
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το μάραθο σύμβολο μεγάλης επιτυχίας και σίγουρα οφείλει το όνομά του στη νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών στον Μαραθώνα το 490 π.Χ.
Ο Πλίνιος επίσης πίστευε ότι τα φίδια τρώνε μάραθο για να αλλάξουν δέρμα, ενώ οι Κινέζοι και οι Ινδοί το θεωρούσαν ισχυρό αντίδοτο για το δάγκωμα των ερπετών και ιδιαίτερα των σκορπιών.  Ο αυτοκράτορας Καρλομάγνος ήταν εκείνος που αξιοποίησε και διέδωσε τα περισσότερα αρωματικά βότανα και χορταρικά στην Ευρώπη. Με δική του διαταγή σε όλους τους κήπους φυτεύτηκε μάραθο, γιατί πίστευε ότι ασκεί μια μαγική προστασία από τα κακά πνεύματα.

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Χταπόδι με μπάμιες στο φούρνο

Παραλία στην περιοχή Μάλεμε Χανίων
Το χταπόδι είναι πολύ νόστιμος μεζές που μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους.  Μπορείτε να τον απολαύσετε με μέτρο, ψητό, βραστό, κρασάτο ή κοκκινιστό.
Δε φημίζετε ιδιαίτερα για τη θρεπτική του αξία και καλό είναι να αποφεύγεται απ’ όσους έχουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη τους.

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Μαραθόπιτες Χανίων


 Παραλία στον Πύργο Ψηλονέρου, περιοχή Μάλεμε Χανίων
Τελευταία μέρα του Μάρτη απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα!

Ή  αλλιώς:
Όταν ο Θεός έπλασε …τις μαραθόπιτες

Την πρώτη μέρα μάζεψε τα χορταράκια
τη δεύτερη τα έπλυνε και τα άπλωσε να στεγνώσουν
την τρίτη τα έκανε ματσάκια και τα ψιλοέκοψε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...