Σελίδες

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ μανταρίνι



 Αποχαιρετούμε το Φλεβάρη με ένα  γευστικό και αρωματικό κέικ μανταρινιού. 
Συνοδέψτε το με τον καφέ σας, το τσάι σας ή απολαύστε το σκέτο.  Βάλτε δυο -τρία κομμάτια για το σχολείο του παιδιού και πάρτε  άλλα τόσα για τη δουλειά σας.  Να είστε σίγουροι/ες πως με το άρωμα και μόνο θα σας ζητήσουν τη συνταγή!


Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
6 αβγά
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό μανταρινιού
ξύσμα από 3 μανταρίνια
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 κουτ. του γλυκ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσσο
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
5 κουτ. σούπας χυμό μανταρινιού
1 κουτ. του γλυκ. σπορέλαιο

Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο μια – δυο ώρες να μαλακώσει.
Το χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά
το χυμό
το ξύσμα μανταρινιού
και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε  μια μεγάλη φόρμα , αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 55 – 60 λεπτά.  Βεβαιωνόμαστε, ότι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι, που πρέπει να βγει καθαρό.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει αρκετά και το ξεφορμάρουμε.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσσο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν κρέμα.

Απλώνουμε το γλάσσο πάνω στο κέικ, πριν κρυώσει τελείως. Αν είναι πολύ ζεστό το κέικ το μείγμα λιώνει και δε στέκεται στην επιφάνεια.

Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αφράτο, μυρωδάτο και νοστιμότατο!!!
      Όλα τα έχει αυτό το κέικ Beauty μου και σου συνιστώ να το δοκιμάσεις!
      Καλό μεσημέρι να έχουμε!

      Διαγραφή