Καλή μέρα και καλή εβδομάδα! Άλλη μία καταπληκτική τυρόπιτα για να
προσφέρουμε στους αγαπημένους μας.
Πριν λίγο καιρό είχαμε ταξιδέψει οικογενειακώς στα όμορφα Γιάννενα και εκεί δοκίμασα και αγάπησα αυτήν την λαχταριστή τυρόπιτα. Δοκιμάστε την!
Πριν λίγο καιρό είχαμε ταξιδέψει οικογενειακώς στα όμορφα Γιάννενα και εκεί δοκίμασα και αγάπησα αυτήν την λαχταριστή τυρόπιτα. Δοκιμάστε την!
Υλικά
Για το φύλλο
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
6 κουταλιές βούτυρο
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Λίγο νερό αν χρειαστεί
80 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο για να αλείφουμε
τα φύλλα
Για τη γέμιση
650 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 αβγά
½ κιλό γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και
το χωρίζουμε σε 4 μέρη.
Ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο και το
στρώνουμε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί διαμ. 30 εκ.
Το αλείφουμε από πάνω με βούτυρο ή λάδι και
ρίχνουμε αρκετή κεφαλογραβιέρα.
Επαναλαμβάνουμε
τι ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Στο
μεσαίο φύλλο βάζουμε περισσότερο τυρί.
Αλείφουμε και το τελευταίο με βούτυρο και
χαράζουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
Την αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά την
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180ο C για 40 – 45 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα είναι εξίσου
νόστιμη.
Καλή
επιτυχία!
Πολύ νόστιμη η πίτα σου, Silena! Θα ήθελα ένα κομμάτι τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την επίσκεψη στο μπλογκοσπιτάκι μου και το όμορφο σχόλιο σου! θα τα λέμε!
Πράγματι είναι π. νόστιμη πιτούλα, μακάρι να μπορούσα να σε φιλέψω!! Κι εγώ ευχαριστώ! Σίγουρα θα τα λέμε! Καλό μεσημέρι!
ΔιαγραφήΩραία τυρόπιτα! Λεπτή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα το καλύτερο είναι το δικό σου σπιτικό φύλλο!
Σ΄ευχαριστώ Χρυσαυγή, να ΄σαι καλά! Το σπιτικό φύλλο δίνει άλλη διάσταση στις πιτούλες μας! Καλό μεσημέρι!
Διαγραφή