Το σημερινό
γλυκό αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση του παραδοσιακού χαλβά.
Δροσερό
γλύκισμα με το άρωμα της φράουλας και της κανέλας να κυριαρχούν στη γεύση και
με χρώμα που σας βάζει σε ανοιξιάτικη διάθεση και πασχαλινή διακόσμηση!
Υλικά
1 κούπα
σιμιγδάλι
125 γρ.
μαργαρίνη με βούτυρο
2 κούπες
νερό
1 κούπα
ζάχαρη
½ κούπα
φράουλες
¼ της κούπα
αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα
½ κουταλάκι
κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 4
λεπτά.
Κόβουμε σε
μικρά κομμάτια τις φράουλες εκτός από τέσσερις φράουλες που τις κόβουμε σε
μεγαλύτερα και τις προσθέτουμε στο σιρόπι.
Συνεχίζουμε
το δέσιμο του σιροπιού για 2 ακόμη λεπτά.
Αφαιρούμε από
το σιρόπι τα μεγάλα κομμάτια φράουλας και τα στρώνουμε στη βάση μιας φόρμας για
χαλβά.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε
συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσει το σιμιγδάλι
χρυσαφένιο χρώμα.
Κατεβάζουμε
απ΄ τη φωτιά, ρίχνουμε το σιρόπι με τις φράουλες, τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Ανακατεύουμε
ζωηρά μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
Τοποθετούμε
το μείγμα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε αφότου κρυώσει τελείως.
Συμβουλές
Οι φράουλες
δεν πρέπει να βράσουν πολύ αφότου μπουν στο σιρόπι γιατί μαλακώνουν πολύ γρήγορα
και χάνουν το χρώμα τους (μη βλέπετε εμένα που έπιασα την ψιλή κουβεντούλα στο
τηλέφωνο!).
Γίνεται και με σιμιγδάλι ψιλό με τις ίδιες αναλογίες. Εγώ δεν είχα και έβαλα χοντρό.
Στο χοντρό σιμιγδάλι ίσως χρειαστείς λίγη
υγρασία παραπάνω. Εγώ πλένω τις φράουλες
και δεν τις στραγγίζω έτσι έχει λίγο περισσότερο νερό το σιρόπι. Εσείς αν
θέλετε βάλετε λίγο περισσότερο νερό εξαρχής ( ¼ της κούπας είναι καλό).
Καλή
επιτυχία!
Μα τι χρώμα είναι αυτό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή ιδέα!!!!!
Θέλω να το φτιάξω!!!!
Καλημέρα Σιλένα!!
Πες εντυπώσεις !!!! Φιλιά!
ΔιαγραφήΟ ανοιξιάτικος χαλβάς σου, πολύ λαχταριστός!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα Silena!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Ευχαριστώ Έλενα! Καλό απόγευμα! Φιλιά!
ΔιαγραφήΔηλαδή, είναι χαλβάς με περιεχόμενο, όχι αστεία! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά πολύ ανοιξιάτικος και λαχταριστός! Μπράβο για την ωραία ιδέα!
Φιλιά!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Sundayspoon!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ! Φιλιά!
Ε, τώρα να σου πω βρε Silena, πως οι φράουλες μου έχουν ξεφύγει από σύνθεση χαλβά. Μπανάνες έχω βάλει, πορτοκάλια, ξηροκάρπια και αποξηραμένα φρούτα...αλλά φράουλες ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου δίνεις μια πολύ καλή αφορμή να το κάνω με την πρώτη ευκαιρια.
Καλό ΣΚ εύχομαι.
Καλημέρα Πηνελόπη μου,
ΔιαγραφήΝα το φτιάξεις όποτε μπορείς, γίνεται και με σιμιγδάλι ψιλό με τις ίδιες αναλογίες. Εγώ δεν είχα και έβαλα χοντρό.
Δες το σχόλιο που συμπλήρωσα θα σε κατατοπίσει περισσότερο για την παρασκευή του.
Καλή Κυριακή να έχουμε!
Φοβερός χαλβάς έχω φάει και έχω φτιάξει με πορτοκάλι και αναρωτιώμουν πώς θα ήταν με την φράουλα,ευκαιρία να μου φύγει η απορία.Θα το φτιάξω όπωσδήποτε ειδικά τώρα με την νηστεία.Να είσαι καλά Silena καλό σ/κ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ροδάνθη,
Διαγραφήτώρα που οι φράουλες είναι στο φόρτε τους γιατί όχι και στο χαλβά. Θέλουν λίγη προσοχή κατά το βράσιμο γιατί μαλακώνουν γρήγορα!
Για το χοντρό σιμιγδάλι δες τη συμβουλή που συμπλήρωσα, εγώ τον έχω φτιάξει πολλές φορές και έχω μάθει τα χούγια του!
Αχ! Ροδάνθη! απ΄τη βιασύνη μου που έχω καθυστερήσει την απάντησή σου, ξέχασα να σου στείλω τον χαιρετισμό μου!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά και καλή Κυριακή να έχουμε!
Δεν το εχω δοκιμάσει
ΑπάντησηΔιαγραφήομως φαινεται υπέροχος!
Η φράουλα του δίνει μια έχτρα δροσιά B.F., όποτε μπορείς δοκίμασέ τον και πες εντυπώσεις!
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα να έχεις!