Χρώμα και … άρωμα και … γεύση!!!
Υλικά
2-3
μπριζόλες
αλάτι
πιπέρι
Για
τη σάλτσα μουστάρδας
2
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1
κ.σ. αλεύρι
½
κούπα μουστάρδα
½
κούπα κόκκινο κρασί
¼
της κούπας λευκό ξύδι
½
κούπα λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε
τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος.
Ανακατεύουμε
τη μουστάρδα και το ξύδι και περιχύνουμε τις μπριζόλες.
Αφήνουμε
να μαριναριστούν για 3-4 ώρες.
Βάζουμε
το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί ελαφρά προσθέτουμε το κρέας.
Τηγανίζουμε
σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν καλά, γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Αφαιρούμε
τις ροδισμένες μπριζόλες και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, το
υπόλοιπο της μαρινάτας και το αλεύρι.
Προσθέτουμε
το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει
ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε
τις μπριζόλες στα πιάτα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με πατάτες
τηγανιτές ή πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου