Βάλτε τις στο φούρνο και ξεχάστε τες.
Υλικά
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι
½ κούπα λευκό κρασί
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε
σε μικρό μπολ το μέλι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το κέτσαπ, τη μουστάρδα και
το κρασί.
Πλένουμε
και στραγγίζουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σ΄ένα ταψί.
Τις
πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε
τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε
με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αφαιρούμε
το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσουν ακόμα 30 λεπτά περίπου.
Αν
χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
Τις
σερβίρουμε σε πιατέλα με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Καλή
επιτυχία!
Πήρα κατά σύμπτωση χοιρινές σήμερα! Ε τώρα είδα και την ανάρτησή σου αυτή και τέλος. Θα τις φτιάξω οπωσδήπτε με τον δικό σου τρόπο/συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!!