Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο




Βάλτε τις στο φούρνο και ξεχάστε τες.

Υλικά
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι
½ κούπα λευκό κρασί
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το μέλι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το κέτσαπ, τη μουστάρδα και το κρασί.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σ΄ένα ταψί.
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσουν ακόμα 30 λεπτά περίπου.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
Τις σερβίρουμε σε πιατέλα με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

Καλή επιτυχία! 

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Πήρα κατά σύμπτωση χοιρινές σήμερα! Ε τώρα είδα και την ανάρτησή σου αυτή και τέλος. Θα τις φτιάξω οπωσδήπτε με τον δικό σου τρόπο/συνταγή!!
    Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...