Σελίδες

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρονάκι με κιμά στη λαδόκολλα



Ένα καθημερινό φαγητό που άνετα μπορεί να σερβιριστεί  και στο  κυριακάτικο τραπέζι. Θα το λατρέψουν ιδιαίτερα τα παιδιά αλλά σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο και απ΄ τους μεγάλους. 
Καλή σας απόλαυση!


Υλικά
700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
½ κούπα ελαιόλαδο
2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτριο καρότο λεπτοτριμμένο
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 κούπες νερό
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
200 γρ. καπνιστό τυρί


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα για να μαραθούν τα λαχανικά.
Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας στο νερό και τον περιχύνουμε στον κιμά.  Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και πήξει η σάλτσα.  Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε  το τηγάνι από την εστία.
Βράζουμε το μακαρονάκι σε αρκετό αλατισμένο νερό για 3 με 4 λεπτά.
Σουρώνουμε και περιχύνουμε τα μακαρονάκια με 2 κουταλιές λάδι.
Τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε πυρέξ που το έχουμε ντύσει με 2 μεγάλες λαδόκολλες.
Απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια το μείγμα του κιμά.
Σκορπίζουμε σ΄ όλη την επιφάνεια του κιμά τη  φέτα και το τριμμένο τυρί.
Τυλίγουμε σε φάκελο τη λαδόκολλα και σφραγίζουμε το πυρέξ με  το καπάκι του.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 με 40 λεπτά.
 Συνταγή  με τροποποιήσεις του Β. Καλλίδη. 

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου