Σελίδες

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ταρτάκια μήλου


Υπέροχα ταρτάκια για κάθε στιγμή της ημέρας. 
Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα αποτελούν μια ιδανική λύση σε μια ξαφνική υπογλυκαιμία.


Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
½ κούπα αμύγδαλα τριμμένα
2 κουταλιές μαργαρίνη Soft
κρόκος αβγού
1 κόκκινο μήλο
1 πράσινο μήλο
1 φακελάκι ζάχαρη με βανίλια

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και τη διατηρούμε στη συντήρηση.
Σε μικρό μπολ ενώνουμε τη μαργαρίνη με τα τριμμένα αμύγδαλα.
Τοποθετούμε  ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο, απλώνουμε πάνω της το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω το άλλο.
Κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.

Μεταφέρουμε με προσοχή τη λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο.
Μοιράζουμε το μείγμα αμυγδάλου σε όλα τα κομμάτια ζύμης και το απλώνουμε αφήνοντας ένα περιθώριο από τις άκρες.
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε εναλλάξ πάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης.
Αλείφουμε με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου