Σελίδες

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρονάδα με σάλτσα λεμονιού


Πριν μερικά χρόνια η Ιταλίδα φίλη μου μου είχε μάθει μια πανεύκολη καθώς και πολύ ελαφριά και νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα λεμονιού. Αρχικά με παραξένεψε η σκέψη μιας τέτοιας σάλτσας αλλά αυτό μέχρι που τη δοκίμασα.  Από τότε τη φτιάχνω συχνά, ιδιαίτερα όταν θέλουμε κάτι ελαφρύ, δροσερό και αρκετά νόστιμο.  Άλλωστε είναι και πολύ γρήγορη, μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια έτοιμη και η σάλτσα και … καλή μας όρεξη.


Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
1 κούπα παρμεζάνα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα λάδι
χυμό από 2 λεμόνια
λεπτοκομμένες φλούδες από 1 λεμόνια
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε al dente τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αφαιρούμε ½ κούπα από το νερό που έβρασαν και τα στραγγίζουμε.
Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου,  τις οποίες σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
 Προσθέτουμε λίγο από το νερό μακαρονιών που κρατήσαμε και την κρέμα γάλακτος.
 Δένουμε για ακόμα 2-3 λεπτά τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα και ρίχνουμε λίγη επιπλέον παρμεζάνα.
Σερβίρουμε ζεστή τη μακαρονάδα γαρνίροντάς την με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεπτοκομμένες φλούδες λεμονιού.
 Εγώ βέβαια, σα γνήσια Κρητικοπούλα, πρόσθεσα και λίγη ξινομυζήθρα που ταιριάζει τέλεια με τα μακαρόνια.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου