Σελίδες

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Παστίτσιο


Ποιος  μπορεί  να  αντισταθεί!!!


Υλικά
1 πακέτα μακαρόνια για παστίτσιο
1 δόση μπεσαμέλ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Τυρί τριμμένο ή φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα κιμά.
Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
Τα βράζουμε για 6 λεπτά, κατόπιν τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε πυρέξ τα μισά μακαρόνια
απλώνουμε όλο τον κιμά
και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.  Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την μπεσαμέλ με τυρί ή  φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια του παστίτσιου.

Συμβουλές
Αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους αλλά δυστυχώς πολλές εργαζόμενες γυναίκες  δεν το παρασκευάζουν συχνά. Η δικαιολογημένη έλλειψη χρόνου καθώς και η ατελείωτη λάντζα είναι τα βασικά αίτια αυτής της παράλειψης στο οικογενειακό μενού.
Μπορούμε να κάνουμε τα εξής απλά βήματα για να γίνει πιο εύκολα και ξεκούραστα αυτό το πεντανόστιμο φαγάκι.

Όταν έχουμε χρόνο ετοιμάζουμε αρκετή ποσότητα από τη σάλτσα κιμά, την χωρίζουμε σε μερίδες αφού κρυώσει και την φυλάμε στην κατάψυξη.  Αποψύχουμε τη ποσότητα που χρειαζόμαστε βάζοντάς την στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ.
Από το προηγούμενο βράδυ ετοιμάζουμε τον κιμά, βράζουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε σε στρώσεις στο πυρέξ, καλύπτοντάς το με μεμβράνη για να μη ξεραθούν τα μακαρόνια και τα φυλάμε στη συντήρηση.  Έτσι την επομένη έχουμε να φτιάξουμε μόνο τη μπεσαμέλ και να ψήσουμε το παστίτσιο. 
Ακόμη μπορούμε να το ετοιμάσουμε όλο το φαγητό από την προηγούμενη αλλά κατά τη γνώμη μου η μπεσαμέλ χάνει λίγο σε γεύση.  Αυτό όμως μόνο ο έμπειρος ουρανίσκος μας θα το καταλάβει, οι υπόλοιποι θα γλύφουν και τα δάκτυλά τους.
 Αν μας περίσσεψαν μερίδες μπορούν να καταψυχθούν μέσα σε ταπεράκια και να αποψυχθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου