Σελίδες

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Χωριάτικα λουκάνικα με πατάτες

Μύρισε … χωριό

Υλικά
4 χωριάτικα λουκάνικα
700 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κούπα λευκό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
Ξύσμα από λίγο  πορτοκάλι
1 πρέσα ρίγανη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες ή κομματάκια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε μία κουταλιά λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις μεριές.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα λουκάνικα και βάζουμε το υπόλοιπο λάδι.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρά χρώμα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το πιπέρι και ανακατεύουμε για 1΄με 2΄. 
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ξύσμα  και τη ρίγανη.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πατάτες, προσθέτουμε 1 κούπα χλιαρό νερό και αλάτι.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πατάτες ρίχνουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμα 4΄με 5΄.
Σερβίρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου