Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ψάρι γεμιστό με λαχανικά και σος μουστάρδας στα κάρβουνα


Λουτρό στην περιοχή Σφακίων


Υλικά
Ψάρι ( φαγκρί, λιθρίνι, μπαλάς)
1 πράσο
1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
½ κρεμμύδι λεπτοκομμένο
Λίγα φύλλα μαϊντανού ή σέλερι χοντροκομμένα
Φέτες λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό και κρεμμύδι για γαρνίρισμα
Για τη σος
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. χυμό λεμονιού
1 κ. γλ. μουστάρδα
Αλάτι, ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι (λέπια, κοιλιά) και το πλένουμε πολύ καλά.
Το αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω.
Κόβουμε το άσπρο κοτσάνι από το πράσο και απλώνουμε στον πάγκο μία φλούδα.
Τυλίγουμε μέσα σε αυτήν λίγο κρεμμύδι, καρότο και μαιντανό.
Χώνουμε τη φέτα λεμονιού μέσα στο κεφάλι του ψαριού και τα υπόλοιπα λαχανικά στην κοιλιά του.


Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα την κοιλιά.
Λαδώνουμε ελαφρά το ψάρι και λίγο πριν το βάλουμε στα κάρβουνα το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όσα ψάρια έχουμε.
Το ψήνουμε σε χαμηλή πυρά πρώτα απ’ τη μία πλευρά  μέχρι να ροδίσει και έπειτα απ’ την άλλη.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σος:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ και είναι έτοιμη να περιχύσουμε το ψάρι μόλις το αφαιρέσουμε από τα κάρβουνα.
Σερβίρεται ζεστό με τη σος και γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λεπτοκομμένες φέτες κρεμμυδιού.
Συμβουλές:
Το φρέσκο ψάρι χρειάζεται ελάχιστο ψήσιμο.
Τα λαχανικά παραμένουν κριτσανιστά επειδή δεν προλαβαίνουν να μαλακώσουν κατά το σύντομο ψήσιμο του ψαριού. 
Μπορείτε να προσθέτετε πράσινες πιπεριές στη γέμιση ή όποιο άλλο λαχανικό επιθυμείτε!

Καλή επιτυχία!

31 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχαχαχα!!!
    με τη καλη έννοια γελάω....πολύ καλή ιδέα η πρώτη φωτογραφία με το ...πιάτο στο τραπέζι!!!! Μπράβο!!!!

    Το φαγητό είναι απο τα αγαπημένα μου!!! Ελαφρύ, υγιεινό, εύκολο και πεντανόστιμο!!!!

    Καλημέρα Σιλένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έβγαζα τη συγκεκριμένη φώτο αυτήν ακριβώς την σύλληψη σκεφτόμουν!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Όσο για το ψαράκι κι εμείς το απολαμβάνουμε πολύ έτσι!
      Καλό βράδυ peps! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Δεν φτάνει που μας προκαλείς με το πεντανόστιμο πιάτο σου, μας προκαλείς και με την υπέροχη κρητική θαλασσίτσα!
    Το ψάρι μαγειρεμένο έτσι θα πρέπει να γίνεται εξαιρετικό Silena μου!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοιχτή πρόσκληση και για το ψαράκι και για τη θαλασσίτσα!!!!
      Έχω αδυναμία στο ψάρι και όπως και να μαγειρευτεί ξετρελαίνομαι!!!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Κάθε Σάββατο ψήνουμε ψάρι, δεν τα έχω γεμίσει ποτέ, θα δοκιμάσω!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πάρεις μεγαλύτερα ψάρια θα αφήσουν περισσότερα αρώματα τα λαχανικά γιατί θα ψηθούν περισσότερη ώρα!!!
      Καλή επιτυχία! Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Μόλις πήραμε ένα μεγάλο λαβράκι και το ετοιμάζω με λαχανικά να το ψήσουμε στο BBQ
      Καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
    3. Πολύ χαίρομαι! Ελπίζω να σου αρέσει!!! Στείλε εντυπώσεις!!!
      Καλό ΣΚ κι από μένα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Μμμμμ! Φρέσκο paragemism;eno, και στα κάρβουνα, και τέλεια ψημένο!
    Εντάξει δεν θα πω όχι...

    Καλά ψαρέματα!:)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετέφερα τις ευχές στο σύζυγο καθότι αυτός είναι ο κουβαλητής στο κυνήγι και στο ψαράκι αλλά τα ψήνει και στα κάρβουνα!!!!!!
      Καλό βράδυ! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο και θα έρθω να με "τραπεζώσει" συντέκνισσα!!
    Τι λαχταριστό ψαράκι και τέλεια "παντρεμένο"!
    Εύγε Silena, εύγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ θα το χαρώ Πηνελόπη μου να το κάνεις!!!
      Απ’ όλα τα καλούδια θα σου φτιάξω!!!!
      Να ‘σαι καλά για τα καλά σου λόγια!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Silena μου πάρα πολύ ωραίο, πωπω τέλειο!!!Δείχνει και πολύ λαχταριστό!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου είναι και πολύ εύκολο, λίγα λαχανικά στην κοιλίτσα και βουαλά!!!!!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Τέλειο το ψαράκι σου, Σιλένα μου! Κι αυτή η σος απλά υπέροχη! Μου άνοιξες την όρεξη! Σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώρα για φαί!!!! Βάζω σερβίτσιο και περιμένω!!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Καλώς σε βρήκα Σιλένα!Πολύ όμορφο το blog σου! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα έτσι γεμιστά τα ψαράκια..Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Αναστασία!!! Συγγνώμη για την καθυστέρηση!!!
      Χαίρομαι που σ’ αρέσει το μπλογκάκι μου!
      Τα λαχανικά και η μουστάρδα δίνουν λίγο διαφορετική νότα στο ψαράκι! Εμένα μου άρεσε πολύ!
      Μπορούμε να παίξουμε με τη ποσότητα της μουστάρδα αλλά και με τα λαχανικά, να το φέρουμε στα γούστα μας!
      Καλό βράδυ και καλή βδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  9. Το έφτιαξα σήμερα και ήταν νοστιμότατο. Ένα βραβειάκι σε περιμένει
    http://mamakaioximono.blogspot.gr/2013/05/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρηκα πολύ που τη δοκίμασες και σου άρεσε!!!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο που μου προσέφερες!!!! Να ΄σαι καλά!!
      Το πρώτο μου βραβειάκι!!! Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω…!!!!
      Καλό βράδυ και καλή βδομάδα!

      Διαγραφή
    2. Σιλένα μου να χαρείς το βραβειάκι σου. Λοιπόν , για το συγκεκριμένο βραβείο πρέπει όταν κάνεις ανάρτηση για αυτό α)να ευχαριστήσεις αυτόν που στο έδωσε, β)να γράψεις 11 πράγματα για τον εαυτό σου, γ) να δώσεις με τη σειρά σου το βραβείο σε 11 blog με λιγότερα από 200 μέλη, δ)να ενημερώσεις τα blogs αυτά για το βραβείο τους (όπως έκανα εγώ σε εσένα). Μπορείς να κάνεις αποθήκευση της εικόνας του βραβείου για να την τοποθετήσεις στην ανάρτηση. Ελπίζω να βοήθησα!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ Σταματία μου για την άμεση ενημέρωση!!!
      Καλό βράδυ να έχεις!

      Διαγραφή
  10. Πολύ νόστιμο μου φαίνεται το περνάω στις επιλογές μου για μελλοντική...εκτέλεση. Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυκλαμινάκι ( συγγνώμη για το –άκι, εμείς εδώ κάτω μέρα νύχτα το –άκι κοπανάμε σε κάθε λέξη!!! αν δε θες πες το σε παρακαλώ) χαίρομαι που σκέφτεσαι να τη δοκιμάσεις, γράψε εντυπώσεις!
      Καλό βράδυ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Σιλένα μου με συγκίνησες απίστευτα με τα γλυκά σου σχόλια στο μπλόγκ μου και σ'ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου..στους δύσκολους καιρούς που περνάμε είναι πολύ ΄ομορφο για μένα να δημιουργείς φίλους-έτσι όπως όλοι εμείς-και να μοιράζεσαι μαζί τους τις δημιουργίες σου,την τέχνη σου,τα όνειρά σου..το μενού που προτείνεις σήμερα ήδη μπήκε σε λίστα αναμονής γιατί δείχνει συναρπαστικό!!θα σε επισκεφτω πολύ σύντομα Σιλένα μου..όντως Κρητικιά???πεθαίνω για Κρήτη!!φιλάκια άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι αισθάνομαι και εγώ Kate μου και είμαι σίγουρη πως θα δημιουργήσουμε μια πολύ καλή σχέση και δυνατή φιλία!!! Θα χαρώ να το δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου! Είμαι βέρα Κρητικιά και αν δεν έχεις έρθει θα το βάλουμε στα άμεσα σχέδια!!!
      Καλό βράδυ! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Σιλένα μου με συγκίνησες απίστευτα με όσα μου έγραψες!!μη ζητας συγνώμη..βρήκες άνθρωπο να σε παρεξηγήσει.σημασια είναι ότι γίναμε φίλες,.και αυτο δεν χαλάει..φιλάκια πάρα πολλά!Καλό βραδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως η επικοινωνία, ειδικά στην αρχή της, με αυτόν τον τρόπο όταν δεν ξέρεις τον άλλο πως μπορεί να αντιδράσει και τι θα σκεφτεί σε βάζει σε διάφορες διεργασίες που διαφορετικά δεν θα υπήρχαν!!!
      Τέλος καλό όλα καλά φιλενάδα!!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Δεν δημοσιεύτηκε και το σχολιο που σου έκανα για την συνταγή!άλλο και τούτο πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kate μου δεν έκανες εσύ κάτι λάθος!!!!! Μόλις μπήκα σπίτι από το μεσημέρι και δεν είχα προλάβει να δημοσιεύσω τα σχόλια και να σου γράψω! Ένα απίστευτο πράγμα τελευταία, δε προλαβαίνω με τίποτα!!! Φεύγω για δουλειά το πρωί γυρίζω μεσημέρι για φαγητό και αμέσως τρέχω για άλλες υποχρεώσεις!!! Ούτε ανάρτηση δεν προλαβαίνω να κάνω!!! Μετά το Σάββατο θα ξαναμπώ στους ρυθμούς μου!
      Καλό βράδυ να έχουμε! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Δεν ειμαι πολύ του ψαριού... οπότε θα σχολιάσω την υπέροχη πρώτη φωτογραφια: εκει θα θελανα μουν και να τρωγα θαλασσινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή