Πρόκειται για μια πικάντικη και νόστιμη συνταγή
στην οποία το χταπόδι βράζει μέσα στο ζουμί του και γίνεται ιδιαίτερα
μαλακό. Τα κρεμμύδια του προσδίδουν μια
απίστευτη γλύκα, τα μπαχαρικά εξισορροπούν τις γεύσεις και τα αρώματα και το
γευστικό αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μαγευτικό!!!
Απολαύστε το!
Υλικά
1 χταπόδι 800γρ.
8-10 μέτρια κρεμμύδια
3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ κούπα κρασί κόκκινο
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης
Λαδόκολλα
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε
τέσσερα κομμάτια.
Απλώνουμε σταυρωτά δύο μεγάλα κομμάτια
λαδόκολλας σε μια γάστρα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Σφραγίζουμε καλά τα φύλλα της λαδόκολλας
που προεξέχουν και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο
C τουλάχιστον για 2 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή
πουρέ πατάτας.
Βάλτε τη μισή ποσότητα αλατιού από ότι συνηθίζετε
για να μη γίνει αλμυρό. Είναι προτιμότερο
να συμπληρώσετε αλάτι στο πιάτο σας αν χρειαστεί.
Καλή επιτυχία!
Α, τί όμορφες μυρωδιές με έσυραν μέχρι εδώ?!
ΑπάντησηΔιαγραφή'Γεια στα χεράκια σου, κορίτσι μου!!!
Υπέροχη πρόταση!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Υπέροχη συνταγή Σιλένα μου και φοβερές οι φωτογραφίες σου!!! Παίρνω μεζέ και φεύγω :)) Σε φιλώ γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα πλοκάμια της γεύσης .... σωστή!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαγάκι που θα γίνεται υπέροχο με την γλύκα των κρεμμυδιών!
Καλό Σαββατοκύριακο Silena μου, φιλιά!
πωπωπω μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!! Αγαπώ τα χταποδακια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη λαδόκολλα???????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήO.k.!!!!!!!!!!! Ότι πεις!!!!!!! Καμία αντίρρηση!!!
Έρχομαι!!!
Πολύ ωραία και διαφορετική πρόταση! Μπορώ να φανταστώ τη νοστιμιά του... Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Σιλενάκι!! Μπράβο σου κοπέλα μου...νομίζω ότι όλες μας εδώ ξερογλυφόμαστε!! Σε φιλώ^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυντέκνισσα έχω βάλει...κι' έχω βάλει...στην λαδόκολλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά χταπόδι μέχρι σήμερα...ποτέ.
Πρόσφερες μεγάλη "υπηρεσία" στην κουζίνα μου, με τούτη την καταγραφή σήμερα!!!
Καλό ΣΚ.
Φιλιά και χαιρετισμούς και με το καλό στην Μεγάλη Εβδομάδα εύχομαι.
Μοσχομύρισε το χταποδάκι Σιλένα!!! Ο καλός μου το λατρεύει και όχι άδικα!! Μαγειρεμένο στιφάδο και μάλιστα στην λαδόκολλα, υπογράφουν την σίγουρη νοστιμιά του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Πολύ ωραίο φαγητό και καταπληκτική ιδέα να γίνει στη λαδόκολα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σ/κ
Φιλάκια
Νεφέλη
Πολύ προτοτυπο,στη λαδοκολλα ε? ωραιο φαινεται να εγινε και απο νοστιμια δεν το συζητω,τελειο θα ειναι ,και πολυ μαλακο σιγουρα,,καλη Μεγαλη εβδομαδα,φιλακια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχομυριστό και σίγουρα πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜύρισε φρέσκο χταπόδι στη γειτονιά και με πήρε το άρωμά του!
Εύχομαι ένα όμορφο Πάσχα, χαρούμενο, ανοιξιάτικο!
Z.
Καλημέρα Σιλένα... πολύ πρωτότυπο το πιάτο σου αλλά και πολύ νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα εύχομαι με υγεία και χαρά!
Α, υπέροχο φαίνεται !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην αγάπη μου και τις ευχές μου
σου στέλνω !!!!!
Καλο όμορφο Πάσχα εύχομαι με υγεία και με τους αγαπημένους σου μαζί,φιλια πολλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται ΥΠΕΡΟΧΟ !!!! Πολύ ωραία ιδέα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!!!!
Muy sabroso me gusta,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφή