Σελίδες

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κουνέλι γεμιστό με μυζήθρα



Παράδοση στη γεύση!!!!!!
Υλικά
1 κουνέλι
½ κούπα ελαιόλαδο
¼ της κούπας λευκό κρασί
Χυμός 1 ½  λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τη γέμιση
500γρ. ξινομυζήθρα
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
Για το δέσιμο της σάλτσας
1 ½  ποτήρι νερού από τη σάλτσα κουνελιού
1 κ.σ. αλεύρι


Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνέλι, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και του αφαιρούμε το συκώτι.
Σε μπολ ανακατεύουμε ελαφρά την ξινομυζήθρα με την πιπεριά.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, εξωτερικά πασπαλίζουμε και ρίγανη.
Το τοποθετούμε σε μικρή γάστρα και γεμίζουμε την κοιλιά του με το μίγμα της μυζήθρας.
Ράβουμε την κοιλιά με κλωστή ή την σφραγίζουμε καλά με οδοντογλυφίδες.
Το περιχύνουμε με το λάδι, το κρασί και το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του ή βάζουμε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 1 ½ με 2 ώρες. 
Μετά την πρώτη ώρα ψησίματος το γυρίζουμε από την άλλη και αν επιθυμούμε συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο.
Σερβίρουμε το κουνέλι σε πιατέλα και αφαιρούμε την κλωστή ή τις οδοντογλυφίδες.
Αν έχει αρκετή σάλτσα την ανακατεύουμε σε μικρή κατσαρόλα με το αλεύρι μέχρι να δέσει ελαφρά.
Περιχύνουμε με αυτήν το κουνέλι και την υπόλοιπη τη σερβίρουμε σε σαλτσιέρα.
Καλή επιτυχία!

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, έχω να φάω κουνέλι χρόνια οι δυο μας δεν το καταφέρνουμε ένα ολόκληρο.
    Το ζήλεψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι!
    Μερακλίδικο φαγάκι και η γέμιση σούπερ!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κουνέλι, αλλά για τους λάτρεις του είδους σίγουρα θα είναι υπέροχο!!!
    Πρέπει να είναι από τις συνταγές που "θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου"!!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεμιστό κουνέλι!!! Τι λες τώρα! Μου αρέσει σαν ιδέα^^ Άντε να βρω κουνέλι της προκοπής τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σπέσιαλ γεύσεις σε σπέσιαλ φαγητό.
    Η γέμιση με την ξινομυζήθρα και την πιπεριά θα δίνει στο κουνελάκι ωραίες γεύσεις.
    Καλομαγειρεμένο με έξτρα σάλτσα!
    Ωραία!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχω δοκιμάσει να μαγειρέψω κουνέλι ποτέ, τώρα ξέρω από ποια συνταγή θα ξεκινήσω!
    Με τέτοια γέμιση θα είναι σίγουρα ξεχωριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αγαπημενο μου ειναι το ουνελι,μ αρεσει πολυ ,φαινεται πολυ νοστιμη η συνταγη σου,διαφορετικη προταση κι δελεαστική,Χριστός Ανεστη πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεμιστό κουνέλι!! Ωραία ιδέα με τη ξινομυζήθρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρελαίνομαι για κουνέλι, και φαντάζομαι με την ξινομυζήθρα θα είναι πολύ σούπερ!!!
    Φιλιά
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένας ξεχωριστό πιάτο!!! Silena μου.
    Χαιρετισμούς πολλούς και καλό μήνα εύχομαι ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .°º。✿✿彡

    Bom domingo!
    Boa semana!
    Beijinhos.
    ✿✿° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιαμ γιαμ! Πες μου τώρα ότι το ψησες στο λιμάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή