Παράδοση στη γεύση!!!!!!
Υλικά
1 κουνέλι
½ κούπα ελαιόλαδο
¼ της κούπας λευκό
κρασί
Χυμός 1 ½ λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τη γέμιση
500γρ. ξινομυζήθρα
½ κόκκινη πιπεριά
κομμένη σε κυβάκια
Για το δέσιμο της σάλτσας
1 ½ ποτήρι νερού από τη σάλτσα κουνελιού
1 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το
κουνέλι, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και του αφαιρούμε το συκώτι.
Σε μπολ
ανακατεύουμε ελαφρά την ξινομυζήθρα με την πιπεριά.
Νοστιμίζουμε
με αλάτι και πιπέρι, εξωτερικά πασπαλίζουμε και ρίγανη.
Το τοποθετούμε
σε μικρή γάστρα και γεμίζουμε την κοιλιά του με το μίγμα της μυζήθρας.
Ράβουμε την
κοιλιά με κλωστή ή την σφραγίζουμε καλά με οδοντογλυφίδες.
Το περιχύνουμε
με το λάδι, το κρασί και το χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 1 ½ με 2 ώρες.
Μετά την
πρώτη ώρα ψησίματος το γυρίζουμε από την άλλη και αν επιθυμούμε συνεχίζουμε το
ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο.
Σερβίρουμε
το κουνέλι σε πιατέλα και αφαιρούμε την κλωστή ή τις οδοντογλυφίδες.
Αν έχει
αρκετή σάλτσα την ανακατεύουμε σε μικρή κατσαρόλα με το αλεύρι μέχρι να δέσει
ελαφρά.
Περιχύνουμε
με αυτήν το κουνέλι και την υπόλοιπη τη σερβίρουμε σε σαλτσιέρα.
Καλή επιτυχία!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, έχω να φάω κουνέλι χρόνια οι δυο μας δεν το καταφέρνουμε ένα ολόκληρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ζήλεψα.
καλη εβδομαδα φιλη μου καλη! <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερακλίδικο φαγάκι και η γέμιση σούπερ!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κουνέλι, αλλά για τους λάτρεις του είδους σίγουρα θα είναι υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι από τις συνταγές που "θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου"!!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
Καλή εβδομάδα!
Γεμιστό κουνέλι!!! Τι λες τώρα! Μου αρέσει σαν ιδέα^^ Άντε να βρω κουνέλι της προκοπής τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπέσιαλ γεύσεις σε σπέσιαλ φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γέμιση με την ξινομυζήθρα και την πιπεριά θα δίνει στο κουνελάκι ωραίες γεύσεις.
Καλομαγειρεμένο με έξτρα σάλτσα!
Ωραία!
Z.
Δεν έχω δοκιμάσει να μαγειρέψω κουνέλι ποτέ, τώρα ξέρω από ποια συνταγή θα ξεκινήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τέτοια γέμιση θα είναι σίγουρα ξεχωριστό!
Το αγαπημενο μου ειναι το ουνελι,μ αρεσει πολυ ,φαινεται πολυ νοστιμη η συνταγη σου,διαφορετικη προταση κι δελεαστική,Χριστός Ανεστη πολλα φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεμιστό κουνέλι!! Ωραία ιδέα με τη ξινομυζήθρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για κουνέλι, και φαντάζομαι με την ξινομυζήθρα θα είναι πολύ σούπερ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Νεφέλη
Ένας ξεχωριστό πιάτο!!! Silena μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετισμούς πολλούς και καλό μήνα εύχομαι ολόψυχα.
.°º。✿✿彡
ΑπάντησηΔιαγραφήBom domingo!
Boa semana!
Beijinhos.
✿✿° ·.
Γιαμ γιαμ! Πες μου τώρα ότι το ψησες στο λιμάνι!
ΑπάντησηΔιαγραφή