Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σουφλεδάκια με λάβα καραμέλας


Ξεκινήσαμε με ένα πολλά … υποσχόμενο ψωμί για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Τι  καλύτερο να τελειώσουμε αυτή τη γιορτινή μέρα με ένα πολύ νόστιμο αλλά και συνάμα πολύ γρήγορο και πολύ οικονομικό επιδόρπιο, σουφλεδάκια με λάβα καραμέλας
Αξίζουν τα καλύτερα!!!


Υλικά
2 ½ κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1και 2/3 της κούπας  Dulce de Leche
2 κρόκους αβγών
1 ολόκληρο αβγό

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά σε μίξερ χειρός να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέτουμε την καραμέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν όλα μαζί τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε θήκες για κεκάκια (αλουμινένιες η πυρίμαχες).
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες, θα χρειαστούμε 6 με 7 θήκες, γεμίζοντας τα 2/3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Σερβίρονται ζεστά με παγωτό βανίλια.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...