Πιάτο πλούσιο
σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και συνάμα ιδιαίτερα νόστιμο!!!
1 αρνίσια συκωταριά (το συκώτι, το πνευμόνι, η καρδιά)
½ κούπα ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
½ κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 κούπα χλιαρό νερό.
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χρόνος Εκτέλεσης 40 λεπτά
Μέτριας δυσκολίας oooo
Πλένουμε και ζεματάμε τη συκωταριά για 10 λεπτά
αφαιρώντας τους αφρούς που δημιουργούνται.
Σουρώνουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και κόβουμε σε μερίδες. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε απορροφητικό
χαρτί.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τη
συκωταριά και αφήνουμε να σοταριστεί καλά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια σοτάροντας τα για λίγο και
ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Όταν το σπανάκι χάσει τον όγκο του αλατοπιπερώνουμε,
βάζουμε τον διαλυμένο πελτέ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοψήνουμε το φαγητό για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πιει
το νερό του και να μείνει με το λάδι του.
Καλή επιτυχία!
Πολύ ωραία συνταγή, λαχταριστή η συκωταριά και συνδυασμένη με το σπανάκι και τον ντοματοπολτό κάνουν ένα τέλειο συνδυασμό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιλένα μου καλό βράδυ!
Σιλένα καλημέρα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συκώτι δεν το τρώω :( αλλά έχω ακούσει και εγώ φυσικά ότι είναι πλούσιο σε σίδηρο. Το σπανάκι βέβαια είναι δύναμη (ειδικά με τον άνηθο ..) !!!
ενδιαφερον συνταγη φιλη μου! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω φωτογραφίες!! Μου μύρισαν όσο εδώ οι μεζέδες σας! Και του χρόνου!!
ΑπάντησηΔιαγραφή