Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Αρνίσια συκωταριά με σπανάκι

Πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και συνάμα ιδιαίτερα νόστιμο!!!
Απολαύστε το!

Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά (το συκώτι, το πνευμόνι, η καρδιά)
½ κούπα ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
½ κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 κούπα χλιαρό νερό.
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μερίδες 4
Χρόνος Εκτέλεσης 40 λεπτά
Μέτριας δυσκολίας oooo

Πλένουμε και ζεματάμε τη συκωταριά για 10 λεπτά αφαιρώντας τους αφρούς που δημιουργούνται.  Σουρώνουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και κόβουμε σε μερίδες.  Τοποθετούμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί. 
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τη συκωταριά και αφήνουμε να σοταριστεί καλά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια σοτάροντας τα για λίγο και ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. 
Όταν το σπανάκι χάσει τον όγκο του αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τον διαλυμένο πελτέ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. 
Σιγοψήνουμε το φαγητό για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πιει το νερό του και να μείνει με το λάδι του. 
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία συνταγή, λαχταριστή η συκωταριά και συνδυασμένη με το σπανάκι και τον ντοματοπολτό κάνουν ένα τέλειο συνδυασμό!!
    Σιλένα μου καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιλένα καλημέρα !!!
    Το συκώτι δεν το τρώω :( αλλά έχω ακούσει και εγώ φυσικά ότι είναι πλούσιο σε σίδηρο. Το σπανάκι βέβαια είναι δύναμη (ειδικά με τον άνηθο ..) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω φωτογραφίες!! Μου μύρισαν όσο εδώ οι μεζέδες σας! Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...