Υπέροχη παραλλαγή
του γνωστού σε όλους μας κορμού με το κακάο ή την κουβερτούρα.
Το ιδιαίτερο
σε αυτήν την εκδοχή είναι η χρήση ξηρών καρπών που προσφέρουν στο γλυκό μας μια
τραγανή υπόσταση, η σοκολάτα φράουλας με το υπέροχο άρωμά της και φυσικά η
απουσία ωμού αβγού που όλοι αποφεύγουμε όταν δεν γνωρίζουμε την προέλευσή του.
Υλικά
300 γρ.
σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη
75 γρ.
βούτυρο ανάλατο ή μαργαρίνη
125 γρ.
(1/2 πακέτο) μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ.
ποικιλία από διάφορους ξηρούς καρπούς
100 γρ.
σοκολάτα γάλακτος με γέμιση φράουλα κομμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση
Στρώνουμε μακρόστενη
φόρμα με πλαστική μεμβράνη αφού πρώτα υγράνουμε τη φόρμα.
Λιώνουμε την
κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας τακτικά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τα
μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε με τους ξηρούς καρπούς και τη
σοκολάτα φράουλας στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
Απλώνουμε το
μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε με ένα κουτάλι προς τα κάτω για να γίνει
ομοιόμορφη η στρώση.
Κλείνουμε με
την πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα, ώσπου να πήξει.
Αφαιρούμε την
πλαστική μεμβράνη και τον σερβίρουμε σε πιατέλα αφήνοντας λίγο εκτός ψυγείο για να κόβετε πιο εύκολα.
Καλή
επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου