Όλοι αγαπάμε να γευόμαστε τις γλυκές βάφλες με μπόλικη μερέντα, κομμάτια μπανάνας και μια
μπάλα παγωτό βανίλια. Ετοιμάζοντας πριν
μέρες για μια ακόμα φορά αυτό το θεσπέσιο γλύκισμα, μπήκα στον πειρασμό να
πειραματιστώ με την αλμυρή εκδοχή και έμεινα πραγματικά πολύ
ικανοποιημένη. Τραγανές και πολύ
νόστιμες αλμυρές βάφλες έκαναν την εμφάνισή τους στο πρωινό τραπέζι και
εξέπληξαν ευχάριστα όλα τα μέλη της οικογένειας.
Απολαύστε τις!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γλ. σόδα
1 κ.σ. μπέικιν
2 αβγά χωρισμένα
½ κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι
1 ½ κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
¼ της κούπας ελαιόλαδο
Για τη
γέμιση
Τυρί τριμμένο
καπνιστή γαλοπούλα σε φέτες
μπέικον
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
Εκτέλεση
Μερίδες 8
Χρόνος Εκτέλεσης 15 λεπτά
Εύκολο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το γάλα
και το λάδι. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο
αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα ζωηρά. Θα
έχουμε ένα πηχτό χυλό.
Χτυπάμε σε ελαφριά μαρέγκα τα ασπράδια και την
ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο παραπάνω μίγμα.
Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και απλώνουμε ελάχιστο λάδι με
ένα πινέλο. Μόλις κάψει αρκετά ρίχνουμε
3-4 περίπου κουταλιές από το μίγμα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τυρί
τριμμένο, βάζουμε λίγα κομμάτια γαλοπούλας, λίγο μπέικον και πιπεριά. Ρίχνουμε από πάνω 1 κουταλιά από το χυλό και
ψήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρό ρόδινο χρώμα και να
τραγανίσει. Σερβίρουμε και συνεχίζουμε
το ψήσιμο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
Συμβουλή
Μπορούμε να διατηρήσουμε το χυλό στη συντήρηση του ψυγείου, για να τις απολαύσουμε
και την επόμενη μέρα, κλείνοντας το μπολ που τον περιέχει με πλαστική μεμβράνη.
Μπορείτε να αφαιρέσετε κάποιο υλικό στη γέμιση ή να προσθέσετε κάποιο
άλλο όπως λουκάνικα κ.ά.
Καλή επιτυχία!
Ναιι οι αλμυρες μου αρεσουν πιο πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα!!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Μπορώ να πω ότι η αλμυρή εκδοχή μου φαίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα από την γλυκιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Θα συμφωνήσω Έλενά μου!!!!! Χαίρομαι που σου αρέσουν!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ να έχετε!
Φαίνονται τέλειες!Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχουν αλμυρές βάφλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλωσόρισες Δέσποινα, ευχαριστώ για το σχόλιό σου!!! Επισκέφτηκα κι εγώ το πολύ όμορφο μπλογκοσπιτάκι σου!!!! Σίγουρα θα τα ξαναπούμε!!!
ΔιαγραφήΥπάρχουν και είναι πολύ νόστιμες!!!!
Τέλειες!!!!!!!!!!!!! Προτιμώ τις αλμυρές!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ peps!!!
ΔιαγραφήΔείχνουν πραγματικά φοβερές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλμυρές ή γλυκές οι βάφλες είναι υπέροχες!
Πείνασα τώρα με τις φώτο και αυτά που διάβασα!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Νόστιμες είναι και έτσι και αλλιώς!!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!! Φιλιά κι από μένα!
Υπέροχες!!! Προτιμώ κι εγώ, την αλμυρή εκδοχή σου!!! Για στα χέρια σου Σιλένα μου, σε φιλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Ειρήνη μου!!!!
ΔιαγραφήΤα φιλιά κι από μένα!
Αχ, με ξεσήκωσες τώρα!!! Μου αρέσουν πολύ οι βάφλες και ιδιαίτερα οι αλμυρές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σ/κ
Φιλάκια
Εγώ να δεις πως ξεσηκώθηκα ξανά τώρα που σου γράφω!!!!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά κι από μένα!
Γιαμι! Θα δοκιμάσω και τις 2 εκδοχές! Σιγουρα τα παιδιά θα ξετρελλαθουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρίς αμφιβολία Χριστίνα μου θα ξετρελάνεις τα παιδάκια σου!!!!
ΔιαγραφήΜπορεί να βρεις και το μπελά σου χαχαχα!!!!
Βαφλιέρα δεν διαθέτουμε... αλλά ότι με ξεσήκωσες...ομολογώ πως ΝΑΙ, συντέκνισσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς και του γλυκού και του αλμυρού είμαστε και μ' ένα τέτοιο πρωϊνό εμπρός μας, θα σου χαρίζαμε όλη την αγάπη μας!
Φιλιά πολλά και καλό υπόλοιπο στο Σαββατοκύριακό σας, εύχομαι.
Ότι λαχταρά η συντέκνισσα!!! Χαλάω εγώ χατίρι!!!
ΔιαγραφήΚαλή βδομάδα να έχουμε από αύριο!!! Φιλάκια!
Πολύ ωραιο το κόλπο
ΑπάντησηΔιαγραφήπου ειναι εντός το τυρι με την γαλοπούλα!
Καλό Σαββατοκύριακο :)
Τα κλείσαμε ερμητικά BF, χαίρομαι που σ΄αρέσει!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ να έχεις!!!
Σαν fan περισσότερο του αλμυρού παρά του γλυκού μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή η αλμυρή βάφλα θα κάψει καρδιές! φαίνεται τόοσο νόστιμη! νέο μέλος του μπλoγκ! φιλιά!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.fashionizein.com
Καλωσόρισες Θεανώ, σε ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!! Θα ανταποδώσω άμεσα!!!
ΔιαγραφήΚι εγώ είμαι του αλμυρού, σίγουρα θα σου αρέσουν!!!
Καλό βράδυ να έχεις!
υπε΄ροχη ιδέα !!!!!!!!! φιλι
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαθήκαμε φιλενάδα, τα λέμε!!!!!
ΔιαγραφήΦιλί κι από μένα!!!!
Τώρα τελευταία έχουν ξεφυτρώσει και κάτι μαγαζάκια που φτιάχνουν λουκουμάδες και βάφλες όχι μόνο "παραδοσιακά" γλυκά, αλλά και σε αλμυρές γεύσεις! Ευχαρίστως θα δοκίμαζα και αλμυρές βάφλες για ένα γερό Κυριακάτικο πρωινό, πολύ καλή η πρότασή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου αρέσουν!!!! Είναι τόσο εύκολες που σίγουρα μπορείς να τις φτιάξεις όποτε θες, αρκεί να έχεις βαφλιέρα!!! Πολύ έξυπνη ιδέα με τα μαγαζάκια που ανέφερες!!!! Καλό βράδυ να έχεις!!!
ΔιαγραφήΚαταπληκτικές!!! Ως λάτρης του αλμυρού, θα τις έτρωγα χωρίς δεύτερη σκέψη!!! Εξαιτίας τους μπαίνω στον πειρασμό να πάρω βαφλιέρα... ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά, Σιλένα μου!
Δεν έχω βαφλιέρα αλλά είναι στο πρόγραμμα να πάρω,(μαζί με άλλα 150 αντικείμενα :P) . Είναι πάντως φοβερές και αλμυρές! Το καλύτερο Κυριακάτικο πρωινό που μπορώ να σκεφτώ! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφορετική και θεωρώ νοστιμότατη εκδοχή της βάφλας! Πολύ ωραία η ιδέα σου, Σιλένα! Έχουμε συνηθίσει τις βάφλες γλυκές και μια αλμυρή βάφλα για πρωινό είναι κάτι καινούργιο που σίγουρα θα αρέσει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή.
Τέτοια φαγητά γίνονται μόνο σε μοντέρνες κουζίνες
ΑπάντησηΔιαγραφή