Είτε το σερβίρετε ως Κυριακάτικο γεύμα είτε μια
καθημερινή το σίγουρο είναι πως θα ευχαριστήσετε την οικογένεια με ένα ελαφρύ
και νόστιμο φαγητό. Οι κεφτέδες παίρνουν
άλλη πνοή από τους κλασσικούς τηγανητούς ή στο φούρνο λεμονάτους. Συνοδεύονται ευχάριστα
με το κριθαράκι και κατ΄ αυτόν τον τρόπο το πιάτο μας δεν ξεφεύγει από τις παραδοσιακές
γεύσεις που τόσο αγαπάμε!
Εκτέλεση
Υλικά
Για τους κεφτέδες
600γρ. κιμάς αρνίσιος ή χοιρινός ή ανάμεικτος
3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. λάδι
1 αβγό
1 κ.σ. ρίγανη
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα των 400γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
½ κούπα σάλτσα ντομάτας
3 ½ κούπες νερό ζεστό
Αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστούμε
400γρ. κριθαράκι χοντρό
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μικρό ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε
ένα μπολ και δουλεύουμε πολύ καλά το μίγμα.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο και μετά από 30΄ πλάθουμε μεγάλους στρογγυλούς
κεφτέδες τους οποίους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε πιάτο με
χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας σοτάροντας
αρχικά το κρεμμύδι στο ζεστό λάδι και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία για 5΄.
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε σε άλλη κατσαρόλα ή
βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε μέχρι να λαδώσει καλά και
αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χύνουμε τη ζεστή σάλτσα μέσα σε ένα πυρέξ,
προσθέτουμε τους κεφτέδες και το κριθαράκι,
καθώς και το ξύλο κανέλας και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC
για
20-25΄ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Σερβίρεται ζεστό με μπόλικη τριμμένη
παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρέσκειάς μας.
Μυστικό
Σοτάροντας το κριθαράκι ελαφρά με το λάδι
το βοηθάμε να μη λασπώσει και να παραμείνει σπυρωτό ακόμα και όταν κρυώσει.
Καλή επιτυχία!
Μμμμ νόστιμο και λαχταριστό!!! Ωραία ιδέα Σιλένα μου, θα το δοκιμάσω το φοβερό φαγάκι σου! Καλημέρα και φιλάκια σου στέλνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη πως θα το ευχαριστηθείτε Ειρήνη μου!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!! Φιλιά κι από μένα!
Τέλειο!!!! Με το λαδάκι του για να κρατάει σπυρωτό το κριθαράκι! Ειναι απλά ένα τέλειο φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω!!
Γίνεται σπυρωτό το κριθαράκι και φυσικά πολύ νόστιμο!!!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ Χρυσαυγή μου!!! Φιλιά!
ειναι τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλακια φιλη μου!
καλημερα!
Ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΦιλιά κι από μένα Κική μου!!!
Καλό βράδυ και όνειρα γλυκά!!!!
Σιλενάκι που μένεις? Έρχομαι να με κεράσεις ένα ταψί!! Πωπω τι μου έκανες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το καλό να έρθεις!!!! Θα σε περιμένει αχνιστό Λίλια!!!!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Κόλαση! Κόλαση το φαγητό σου και το κριθαράκι ζουμερό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πέτυχες!!!!
Θέλω τώρα!!!!
Φιλιά!!
Κόλαση δε λες τίποτα peps!!!!!!!
ΔιαγραφήΗ μερίδα σου σε περιμένει!!!!!
Φιλιά!
Πιάσε δυο μερίδες γιουβετσάκι συντέκνισσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες δύο, είπα μόνον, για να μην σε βάλω στα έξοδα :-))) θα δείξω χαρακτήρα.
Εξαιρετικό φαγητό Silena μου. Γεια στα χέρια σου.
Ευχαριστώ συντέκνισσα!!!! Χαίρομαι που σου αρέσει και δε θέλω τσιγκουνιές!!!!
ΔιαγραφήΓια σένα όσες μεριδούλες λαχταράς!!!!
Καλό βράδυ!!!! Φιλιά!
Φαγάκι αγαπημένο και πεντανόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το μαγείρεψες υπέροχα Silena μου!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Να σαι καλά Ελένη μου!!!! Χαίρομαι που το βρίσκεις κι εσύ το ίδιο νόστιμο!!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια και όνειρα γλυκά!
Νομίζω ότι βρήκα το νέο αγαπημένο μου γιουβέτσι (μέχρι τώρα ήταν με κοτόπουλο)!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!
Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου Χρύσα μου!!!!! Δοκίμασέ το!!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!! φιλιά!
Πολύ νόστιμο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που το φτιάχνεις με αρνίσιους κεφτέδες, έχει μια ιδιαιτερότητα έτσι!
Ευχαριστώ Ερμιόνη μου!!!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Πωπω! Το γιουβετσάκι το λατρεύω! Τους κεφτέδες επίσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε ο συνδυασμός τους πρέπει να είναι sssssuper!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Είναι αχτύπητος συνδυασμός!!!! Θα σου αρέσει σίγουρα!!!
ΔιαγραφήΠολλά σσσσσμουτς κι από μένα!
Μμμ, τέλειο φαγητό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είχα ένα ταψί τώρα!!!! (τι πλεονέκτρα που είμα! χιχιχι).
Φιλιά!!
Δε χαλάω χατήρι!!!! Ότι λαχταράς Νεφέλη μου!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Μοσχομύρισε μέχρι εδώ!!! ;-) Νόστιμο φαγάκι, μόνο που για λιγότερη κούραση εγώ τα ψήνω τα κεφτεδάκια! Πολλά φιλιά κορίτσι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με ψητά κεφτεδάκια γίνεται εξίσου νόστιμο και πιο ελαφρύ!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ Σοφία μου!!! Φιλάκια πολλά!
Τι όμορφο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό και πολύ Ελληνικό!
Μπράβο σου Silena!!!
Ευχαριστώ Σοφία μου!!! Δοκίμασέ το, θα σας αρέσει!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ να έχετε!!! Φιλιά!
Πω πω λαχταριστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας έχει στειλει... μετα τα λουκανικα καρδιες ερχεται ο κεφτές μεσα σε γιουβετσοαγκαλιά!
Τι θα ειναι το επόμενο? Τρελανέ μας :)
Καλη Τσικνοπέμπτη
Χαίρομαι BF που σου αρέσει κι αυτό το πιάτο!!!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ απολαυστικό από μικρούς και μεγάλους!!!
Κάτι θα σκεφτώ και για το επόμενο!!!
Τσικνίσαμε και το ευχαριστηθήκαμε!!!
Πολλά φιλιά!
Υπέροχο πιάτο... το γκιουβέτσι με τους κεφτέδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μια μεριδούλα μπορώ να έχω;;;;; Comfort foo από τα πιο νόστιμα κι εσύ το έκανες υπέροχο Σιλένα μου!!! Μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Τσικνοπέμπτη!!! -:))
Είναι πράγματι πολύ νόστιμο πιάτο Κική μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!
ΔιαγραφήΦυσικά και μπορείς!!!!! Σε περιμένει!!!
Καλό υπόλοιπο τσικνίσματος!!!!
Πολλά φιλιά!
Ωραιο πιατο,και πεντανοστιμο φανταζομαι,θα το φτιαξω και εγω,μιας και μου αρεσουν ολα οτι εχει μεσα,καλη Τσικνοπεμτη ,φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι Νέλη μου που αποφάσισες να το δοκιμάσεις, σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε!!!!
ΔιαγραφήΠολλά τσικνισμένα φιλιά!
Τέλειο Σιλένα μου, τε-λει-ο! Μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που το βλέπω! Ωραίο και το κολπάκι που μας προτείνεις για το κριθαράκι, δεν το ήξερα, ευχαριστούμε! Καλή Τσικνοπέμπτη, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.foodaki.gr
Το κολπάκι είναι πολύ καλό, δε λασπώνει καθόλου το κριθαράκι!!!!
ΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις!!!!
Καλή εβδομάδα!!! Φιλιά Ελεάννα μου!
Να σου πω, το γιουβέτσι δεν με ξετρελαίνει, αλλά τους κεφτέδες θα τους τσάκιζα άνετα!! Χαχα! Γλυκά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέτρα μου σε καταλαβαίνω κι εγώ είχα μερικές απώλειες κατά την παρασκευή του πιάτου!!!!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και φιλιά!
Υπέροχο......... το κάνω και εγώ συχνά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι είναι ωραίο το κόλπο του τσιγαρίσματος, ομολογώ ότι δεν το συνηθίζω.
Μου άρεσε η επιλογή του μαϊντανού΄στα κοκκινιστά κεφτεδάκια, ενώ όταν τηγανιστούν τους πηγαίνει
περισσότερο ο δυόσμος !!!
Μπορεί να τα φτιάξω αύριο, σε φιλώ
Σοφία μου κι εγώ το φοβήθηκα στις αρχή που το έμαθα, νόμιζα ότι θα το έκανε αρκετά βαρύ το πιάτο αλλά όταν το δοκίμασα κατάλαβα πόσο λάθος είχα!!!! Από τότε δεν το παραλείπω!!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά και καλή εβδομάδα να έχετε!!!!
˚°
ΑπάντησηΔιαγραφήPassei para uma visita e encontro essa receita deliciosa!
Tudo perfeito: os ingredientes, o tempero, a textura, essas fotos dão água na boca.
。˛¸♪♡
Boa semana!
Beijinhos.
¸♯♡♡♪♪
Οbrigado por suas amáveis palavras!
ΔιαγραφήFiquei muito satisfeito de visitar, eu tenho muitos parentes em seu belo país!
Boa semana para você! Μuitos beijos!
Από τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα μας φαγάκια! Ειδικά η μικρή, το λατρεύει! Είναι πραγματικά νόστιμο και το μαγείρεψες πολύ ωραία, Σιλένα! Στ' αλήθεια λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου!!!! Πραγματικά λαχταριστό και αγαπητό από μικρούς και μεγάλους!!!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχετε! Καλό βράδυ!
Se ven muy ricas sus albòndigas me encantan,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήMuchas gracias Rosita!!! Muchos besos!
ΔιαγραφήΜαμαδίστικο κ νόστιμο φαγάκι!Θα το κάνω με κιμά σόγιας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα,κοριτσάκι!
Πολύ καλή η ιδέα σου Λένια μου!!! Ενημέρωσέ με αν το θυμηθείς!!!!
ΔιαγραφήΌνειρα γλυκά και φιλιά!
Yπέροχο φαγητό γλυκιά μου , λοιπόν δοκίμασε το .ίδιο ακριβώς αλλάζοντας τα μυρωδικά στους κεφτέδες.Το κάνει ο άνδρας μου με τους ίδιους κιμάδες όμως βάζει μέσα σκόρδο, κύμινο, μπαχάρι,και..ιδέα από τσιμένι σκόνη.Τα ψήνει και μετά τα βάζει με το κριθαράκι που αγαπάει σε γάστρα.Έχει τη συνήθεια να βάζει και μέσα στο κριθαράκι κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η πρότασή σου αχτίδα μου!!!! Τα μυρωδικά που προτείνεις και η πιπεριά Φλωρίνης θα δίνουν έχτρα γεύση στο φαγάκι!!!! Φυσικά και θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά!!! Ελπίζω να βρω τσιμένι, έχω ακούσει ότι πάει καταπληκτικά στους κεφτέδες!!!
ΔιαγραφήΝα ‘σαι καλά και καλό βράδυ!!!