Απαραίτητο
συνοδευτικό γι’ αυτό το γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι είναι οι
αχνιστές φέτες χωριάτικου ψωμιού!!!
Υλικά
4 αυγά
1/4 της
κούπας ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1κ.σ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά
Μερικά φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Μερίδες 2
Χρόνος εκτέλεσης 15-20΄
Δυσκολία οοοοΣε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ. Βάζουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και την γλυκιά πάπρικα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να
βράσει για 10΄περίπου σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιει σχεδόν όλα τα ζουμιά
της.
Ρίχνουμε πιπέρι από
πάνω τους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά αν τα θέλουμε μελάτα ή
7-10 αν τα θέλουμε πιο σφιχτά. Με ένα κουτάλι βοηθάμε τα αυγά να ψηθούν
ρίχνοντας λίγη σαλτσούλα πάνω τους. Πασπαλίζουμε
τα φύλλα βασιλικού κομμένα στο χέρι και σερβίρουμε.
Μυστικό
Η θρυμματισμένη φέτα
ταιριάζει ιδιαίτερα σε αυτό το φαγάκι.
Καλή επιτυχία!
Το τέλειο φαγητό, ειδικά την εποχή που η ντομάτα είναι στις δόξες της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κάνεις συντέκνισσα Λένα; Καιρό έχουμε να τα πούμε. Ελπίζω όλα καλά...
Τα φιλιά και τους χαιρετισμούς μου.
Με τον κρόκο δεν τα πάω καλά, οποτε με ζεστο ψωμάκι ευχαριστως υα ετρωγα τα υπολοιπα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
καλό υπόλοιπο στο Σαββατοκύριακό μας!