Το κέικ σοκολάτας με ολόκληρα αχλάδια είναι
ιδιαίτερα εντυπωσιακό αλλά συνάμα και πολύ λαχταριστό κέικ. Κρατάει τη δροσιά, την υγρασία και όλα τα
αρώματα του υπέροχου αυτού φρούτου και αφήνει την αίσθηση της πληρότητας στην
ακατάσχετη επιθυμία ενός απογευματινού γλυκού.
Απολαύστε το!
Υλικά
3 μέτρια αχλάδια
200ml νερό
100γρ ζάχαρη
Για το
κέικ
185γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
125γρ μαργαρίνη Soft
145γρ. ζάχαρη
3 αβγά
125γρ. γάλα
1 βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν
Εκτέλεση
Χρόνος Εκτέλεσης 80λεπτά
Εύκολο
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε σε μικρό κατσαρολάκι
για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
καλά. Αφαιρούμε τα σπόρια από το κάτω μέρος των αχλαδιών χρησιμοποιώντας το
ειδικό εξάρτημα.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το κακάο και τo μπέικιν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά,
το γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε μαζί τα
υλικά στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ώσπου να αναμειχθούν. Αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ και
συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 ακόμη λεπτά, ώσπου το μίγμα αρχίζει να
ασπρίζει. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και βυθίζουμε όρθια τα αχλάδια μέσα σε αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο
C για 50
λεπτά περίπου κάνοντας τη δοκιμή με μια οδοντογλυφίδα.
Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει
για ½ ώρα και το ξεφορμάρουμε. Σιροπιάζουμε το κέικ με 3-4 κ.σ. από το σιρόπι που έβρασαν τα αχλάδια και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.
Μυστικό
Για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα μπορούμε να γεμίσουμε τα αχλάδια με
μίγμα από δαμάσκηνα και αμύγδαλα που τα έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.
Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε τα αχλάδια όταν βράζουν με ένα μπαστούνι βανίλιας ή κανέλα ή ότι άλλο μας αρέσει.
Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε τα αχλάδια όταν βράζουν με ένα μπαστούνι βανίλιας ή κανέλα ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Είναι τόσο εντυπωσιακό αυτό το κέικ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι εντυπωσιακό Λίλια!!!
ΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!!!
Εντυπωσιακό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο πολύ ταιριάζει η σοκολάτα με τα αχλάδια!!!
Και τα ολόκληρα αχλάδια θα κάνουν το κέικ σου έξτρα σούπερ!!
Φιλιά!
Τα ολόκληρα αχλάδια μεταμορφώνουν το κέικ τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση!!!
ΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!!!! Φιλιά κι από μένα!
Ωωωω πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη και για τη γεύση του!!!
Είναι νόστιμο και εμφανίσιμο κέικ peps!!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασέ το!!!!
Α! Πολύ μου άρεσε "συντέκνισσα", τούτο το κεκάκι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική παρουσίαση, θα έχουν κάτι ώριμα αχλάδια που μου έχουν ξεμείνει και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα κάνουν θραύση.
Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.
Σίγουρα θα αρέσει Πηνελόπη μου!!! Αν χρησιμοποιήσεις πολύ ώριμα αχλάδια μη τα βράσεις πολύ ώρα, να κρατάνε λίγο.
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια κι από μένα!
Νομίζω ότι η κάθετη τομή του αναδεικνύει με κάθε λεπτομέρεια τα γευστικά του κάλλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο belle Helene κέικ είναι πιστεύω από τα πιο δυναμικά σε γεύση και εμφάνιση γλυκίσματα!
Το απέδωσες τέλεια ,με την απαιτούμενη φροντίδα και την άπλετα προσφερόμενη από σένα καλαισθησία !Χαίρομαι να παρατηρώ άρτιες αναρτήσεις που χαϊδεύουν την αισθητική μας!
Φιλιά πολλά,πολλά!
Με έκανες να κοκκινίσω Φωτεινή μου!!!! Θερμά ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήDolci baci!
Πραγματικά πολύ κομψό γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που τα αχλάδια βυθίζονται ολόκληρα μέσα σε ένα σοκολατένιο κέικ!
Φιλιά
Ακριβώς αυτό κάνει τόσο μοναδικό αυτό το κέικ!!!! Πραγματική μεταμόρφωση!!!
ΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!!! Φιλιά!
φαινεται υπεροχο! και γευστικα και οπτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστά Κική μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Αυτό το κέικ είναι η επιτομή της κομψότητας! Τόσο όμορφο και ιδιαίτερο! Και είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τυχόν αχλαδάκια που έχουν περισσέψει. Μπράβο για την ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Πράγματι, είναι πολύ κομψή ιδέα για ανακύκλωση!!!! Σε ευχαριστώ Αναστασία μου!!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά κι από μένα!
Εντυπωσιακό! Οτι πρεπει για κάλεσμα σε τσάι τωρα που Φθινωπόριασε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τσάι και καφέ είναι ιδανική επιλογή!!!
ΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!!!
Είχα δει πρόσφατα μια παρόμοια συνταγή και την έβαλα στο μάτι! Είναι όντως πολύ εντυπωσιακό κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ και το μυστικό σου στο τέλος! Η γέμιση μέσα στα αχλάδια θα είναι σούπερ!
Χρύσα, η γέμιση σίγουρα θα δώσει μια επιπλέον τσαχπινιά και γεύση αλλά ο δικός μου ο σίφουνας τα εξαφάνισε!!!!!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
τελειο!!!! απο εμφανιση σκιζει!!! και απο γευση ειμαι σιγουρη!! αριστροκρατικο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Ντολμαδάκι!!!
ΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!!!
Ωραίο κεκάκι χωρις κουκουτσακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα :)
Φιλια
Ευχαριστώ πολύ!!!!
ΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!!! Φιλιά κι από μένα!
Φαίνεται πανεύκολο και νοστιμότατο! Σίγουρα θα το δοκιμάσω αν και δεν ξέρω αν τα παιδιά θα προτιμήσουν τα ολόκληρα αχλάδια. Δεν νομίζω να πειράζει να τα κόψω σε κομμάτια...... τι λες θα βρεθούμε για κείνο το καφεδάκι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστίνα μου φαντάζομαι ότι δεν θα έχεις θέμα αν κόψεις τα αχλάδια σε κομμάτια. Απλά δεν θα έχει την εμφάνιση του συγκεκριμένου. Πάρε τηλ. να κανονίσουμε το καφεδάκι!!!! Περιμένω!!!
ΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!!!
Πολύ εντυπωσιακό κέικ και πρέπει να είναι και πολύ νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα το δοκιμάσω!!!
Καλό σ/κ
Φιλάκια
Πες μου εντυπώσεις όταν το φτιάξεις, χαίρομαι που σου αρέσει!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Υπέροχος ο συνδυασμός !! Πολύ νόστιμο και πολύ όμορφα παρουσιασμένο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Φανταστικό κέικ, Σιλένα!! Τα φρούτα κρατούν το κέικ ζουμερό και ο συνδυασμός σοκολάτας-αχλαδιού είναι εξαιρετικος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.