Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Dark cookies



 
Τα συγκεκριμένα μπισκότα έχουν μπει για καλά στο εβδομαδιαίο, θα έλεγα, μενού της οικογένειας από τότε που παρατηρήσαμε την προετοιμασία τους από τη Nigella Lawson.  Έχουν τροποποιηθεί με βάση τα δικά μας γούστα και έχουν μαγέψει τους πάντες. 
Τις φωτογραφίες της σημερινής ανάρτησης επιμελήθηκε ο γιος μου με πολύ καλά αποτελέσματα μιας και εγώ μόλις τους τελευταίους μήνες έχω κάνει τα πρώτα μου βήματα στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.
Φτιάξτε τα και … απολαύστε τα!!!

Υλικά
160 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. ανάλατο βούτυρο μαλακό
75 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. άσπρη ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
1 κ.γλ. σόδα
½ κ.γλ. αλάτι
1 βανίλια
1 κρύο αβγό
½ κούπα γάλα φρέσκο
1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο χτυπημένο βούτυρο.
Συνεχίζοντας το χτύπημα  ρίχνουμε το κρύο αβγό και αφήνουμε να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και  προσθέτουμε τα στερεά υλικά και τη ½ κούπα φρέσκο γάλα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντάς τις με το υπόλοιπο μείγμα με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε κουταλιά – κουταλιά από το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 18 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά στο ταψί και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Γίνονται 2 ταψιά φούρνου, 18 με 20 μπισκότα.  Μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη το ένα ταψί αν θέλουμε να τα απολαύσουμε κάποια άλλη στιγμή.



Καλή επιτυχία!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...