Αγκυροβολήσαμε στο λιμάνι Σφακίων
Υλικά
2 σαφρίδια
300 γρ. το καθένα
1 πράσινη
πιπεριά
1
πορτοκαλί πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε
τα ψάρια, τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να
πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
Σε άλλο
τηγάνι σοτάρουμε με ¼ της κούπας ελαιόλαδο τα λαχανικά, κομμένα σε λεπτές φέτες,
μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
Τοποθετούμε
τα ψάρια σε ταψί και απλώνουμε τριγύρω τα σοταρισμένα λαχανικά και την τριμμένη
ντομάτα.
Αλατίζουμε
ελαφρά και βάζουμε πιπέρι.
Προσθέτουμε
ακόμη ¼ της κούπας λάδι, 2 με 3 κουταλιές νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200ο C για 10΄ - 15΄.
Καλή επιτυχία!
Κάποτε έτρωγα πολλά σαφρίδια. Τότε που ο παππούς μου ψάρευε. Είναι ένα ψάρι με ιδιόμορφη γεύση που σίγουρα δεν αρεσει σε πολλούς. Εχει και πολλά κόκαλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόλα αυτά εγώ τα έτρωγα με ευχαρίστηση ψητά ή τηγανιτά όπως μου τα έφτιαχνε τότε η μαμά ή η γιαγιά μου. Αυτό τον τρόπο μαγειρέματος δεν τον έχω δοκιμάσει ποτέ και πιστεύω ότι θα τους ταιριάζει. Η υγρασία της τομάτας θα φτιάχνει μια πολύ όμορφη σάλτσα που θα τα κάνει ακόμα πιο εύκολα στην κατανάλωσή τους.
Ωραία συνταγή Σιλένα!!!
Φιλιά πολλά!
Κι εμείς είχαμε μια επιφύλαξη όταν τα έφερε ο σύζυγος καθότι είχαμε ακούσει πως δεν είναι και το πιο νόστιμο ψάρι! Τα δοκιμάσαμε ψητά με λαδολέμονο και ήταν νόστιμα αλλά αυτή η συνταγή τα απογείωσε!!!! Δεν μπορώ να σου περιγράψω τη νοστιμιά τους!!!!!!
ΔιαγραφήΜε την πρώτη ευκαιρία δοκίμασέ τα Χρυσαυγή μου και πιστεύω πως δε θα απογοητευτείς!!!
Καλή μέρα να έχετε! Πολλά φιλιά!
Σιλενάκι μου με σκοτώνουν οι φωτογραφίες του πιάτου σου αλλά κι αυτές, που επάνω τους το τοποθετείς "κλέβουν την παράσταση"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο προτηγάνισμα και μετά στο φούρνο το κάνει διπλονόστιμο το ψάρι!
Ακόμα Σφακιά είστε βρε θηρία;
Αααααχ! Ζηλεύω πάρα πολύ!
Z.
Ευχαριστώ Ζαμπία μου για τα καλά σου λόγια!!!
ΔιαγραφήΕίπαμε να ξεδώσουμε λίγο γιατί μας περιμένει δύσκολος χειμώνας, όσο αντέξει το πορτοφόλι!!!!
Γιατί δεν το παίρνεις απόφαση;
Φιλάκια!
Έχω πολλά χρόνια να φάω σαβρίδια λόγω των πολλών κοκαλων. Προτιμώ τον κολιό που αν δεν κάνω λάθος είναι ξαδέλφια και θα μπορούσαν νομίζω να μαγειρευτούν με τον ίδιο τρόπο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βέβαια Ξανθή μπορείς να το κάνεις με το συγκεκριμένο ψάρι!!!!
ΔιαγραφήΕμάς μας ¨προμηθεύει¨ ο σύζυγος το ψαράκι και δεν έχουμε συχνά επιλογή!!!!
Φιλιά!
Το πιάτο σου μοσχοβολάει καλοκαίρι Silena μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα νόστιμο!
Φιλιά!
Ευχαριστώ Έλενά μου!!!
ΔιαγραφήΓλύφαμε και τα δάχτυλα!!!!!
Πολλά φιλιά!
Καλησπέρα Σιλενάκι!!!μας έδωσες μια καταπληκτική συνταγή,απλή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη που το δείχνουν τα υλικ΄'α που χρησιμοποίησες..το τηγάνι και το σκέτο ψητό στο ψάρι το μπουχτίσαμε όλοι μας..άριστη και η παρουσίαση!μπράβο σου!!φφιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ μαζί σου Kate!!! Τρώμε συχνά ψάρι και προσπαθώ να βρω νέες ιδέες για να μην το βαριόμαστε , ευτυχώς έγινε πεντανόστιμο!!!
ΔιαγραφήΩραία φώτο!!!!
Καλό βράδυ! Φιλιά κι από μένα!
Ωραιότατα τα ψαράκια σου με τις πιπεριές!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγιεινό και καλοκαιρινό!!!
Φιλιά!!!
Ευχαριστώ peps!!!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Πολύ ωραίος τρόπος να φας ψαράκι! Και διαφορετικός! Έτσι για να μη βαριόμαστε! Κι από εμφάνιση σκίζει! Μπράβο, Σιλενάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Αναστασία μου είναι πολύ νόστιμο!!! Να το δοκιμάσεις!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!
Σιλενάκι μου καλησπέρα...επειδή μου έκανε κλικ η συνταγή σου απο την αρχή που την είδα-την έβαλα στο μάτι και χθες Κυριακή μπήκε μπροστά!!-την έκανα με 3 τσιπούρες που περισσεψαν και δεν τις έπαιρνε η ψησταριά και τις πήρα εγώ και τις έκανα με την πρότασή σου!!μπορεί να μην ήταν σαφρίδια αλλά μίλησε η συνταγή!!άλλη μια φορά μπράβο κι ευχαριστώ!φιλάκια άπειρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήKate μου δεν ξέρεις πόσο χάρηκα που σου άρεσε!!!!
ΔιαγραφήΚαλά έκανες και το δοκίμασες με ότι ψαράκι είχες, δεν υπάρχει δέσμευση!!!!
Εγώ μαγειρεύω ότι καλό μας φέρνει ο σύζυγος (ψαράς από χόμπι)!!!
Ευχαριστώ κι εγώ και πολλά πολλά φιλάκια!