Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Παράδοση στη γεύση!!!
 



Υλικά:

250 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
3/4 της κούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
1/4 της κούπας κονιάκ
1 πακέτο άχνη ζάχαρη . 


Εκτέλεση
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τον κρόκο και το κονιάκ.
Ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά – κουταλιά να γίνει μια ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
 Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Πλάθουμε κουραμπιεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 175ο C  για 35΄περίπου να ροδίσουν ελαφρά.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄ και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.



Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...