Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μπεσαμέλ με ελαιόλαδο


Δε θα σβολιάσει ποτέ!!!



Υλικά:
3 ποτήρια νερού γάλα φρέσκο
6 κ.σ γεμάτες αλεύρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε (δε βράζουμε) σε κατσαρόλα τα 2 από τα 3 ποτήρια γάλα.
Το 1 ποτήρι γάλα το χτυπάμε σε multi μαζί με το αλεύρι και τα αυγά.
Βάζουμε το παραπάνω μίγμα στο ζεστό γάλα.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι,το πιπέρι και αν  θέλουμε μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή πυκνότητα.
Για παστίτσιο και μουσακά προτιμώ μία μέτριας πυκνότητας μπεσαμέλ.
Αν βγει πολύ πηχτή μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο γάλα.
Αν βγει αραιή βάζουμε στο multi λίγο γάλα με 1 ακόμη κ.σ. αλεύρι, το χτυπάμε και το προσθέτουμε στην υπόλοιπη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Σημείωση: Αυτήν τη συνταγή την έμαθα απ’ τη μαμά μου, την κάνω χρόνια και δε μ’ έχει προδώσει ποτέ. Η ποσότητά της είναι ιδανική για να την απλώσουμε σε μεγάλο μακρόστενο πυρέξ.


Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. τελεια, ευκολη, γρηγορη και νοστιμη.δεν ειχα μαργαρινη για να κανω μπεσαμελ και ψαχνοντας για εναλλακτικη λύση, ανακαλυψα αυτη τη συνταγη. ετσι θα κανω τη μπεσαμελ απο δω και μπρος. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...