Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Ελιές στο μπουκάλι


Από  μαμά σε … κόρη!!!




Υλικά
πράσινες ελιές
χοντρό αλάτι
νερό
πλαστικά μπουκάλια μεγάλα και μικρά

Εκτέλεση
Διαλέγουμε μεγάλες πράσινες άγουρες ελιές που δεν έχουν λαδώσει ακόμα και δεν έχουν αλλάξει χρώμα.
Τις πλένουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε, μέσα από το στόμιό τους, στα πλαστικά μπουκάλια.
Γεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό φτάνοντας 2 εκατοστά πριν το στόμιο.
Ρίχνουμε μέσα  2 κ. σ. χοντρό αλάτι για τα μεγάλα μπουκάλια και 1 κ.σ. για τα μικρά μπουκάλια.
Ανακινούμε λίγο και τελειώνουμε με μια στρώση από λίγο ελαιόλαδο.
Κλείνουμε  καλά τα μπουκάλια με το καπάκι τους και αν θέλουμε ξανακλείνουμε το στόμιο με μονωτική ταινία.
Φυλάμε τα μπουκάλια σε σκοτεινό μέρος.
Οι ελιές είναι έτοιμες για κατανάλωση μετά από 5-6 μήνες.
Τις σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Συμβουλή
Αν θέλουμε να τις καταναλώσουμε νωρίτερα μπορούμε κάποια ποσότητα από τις ελιές να τις χαράξουμε με ένα κόφτη για ελιές ή με ξυραφάκι πριν τις τοποθετήσουμε μέσα στα μπουκάλια. 
Σε μερικές βδομάδες είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

  1. Χρήσιμη και κατατοπιστική ανάρτηση! Έχουμε χρέος όλοι μας να τηρούμε και να συντηρούμε τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας! Μπράβο σου! Του χρόνου θα φτιάξω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της ίδιας αντίληψης είμαι κι εγώ για τη μεταλαμπάδευση της παραδοσιακής γαστρονομίας. Να τις φτιάξεις, είναι π. εύκολες. Ευχαριστώ GGG! Τα λέμε!

      Διαγραφή
  2. πως να κανεται της δικες σας σπιτικες ελιες, δειτε οδηγιες,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...