Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Φοκάτσια γεμιστή με ανθότυρο και παπαρουνόσπορο

Νόστιμο γεμιστό ψωμί με ιταλική καταγωγή.  Το ανθότυρο που περιέχει η γέμιση μπορεί να αντικατασταθεί με το ιταλικό τυρί ρικότα για όσους θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα της αυθεντικής συνταγής. 
Θα μας συντροφεύσει ευχάριστα στη δουλειά και θα μας προσφέρει γεύση και απόλαυση!!!! 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη και σε άλλες αρτοπαρασκευές  αφού δίνει ένα εκπληκτικά αφράτο ψωμάκι!!!!!
Απολαύστε την!

Υλικά
Για τη ζύμη
250γρ. αλεύρι σκληρό
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κύβο μαγιά νωπή
100ml ζεστό νερό
1 κ.γλ. ζάχαρη
200ml ζεστό νερό
1 κ. γλ. Αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
150γρ. ανθότυρο
200γρ. τυρί κρέμα
5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε 100ml ζεστό νερό.
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια σε μπολ, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τη λιωμένη μαγιά. Διαλύουμε στα 200ml ζεστό νερό το αλάτι με το ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. 
Ενώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει.
Αναμιγνύουμε με  κουτάλι τα δύο τυριά μέχρι να γίνουν μία παχύρευστη κρέμα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλά φύλλα με πάχος 1εκ.
Απλώνουμε με πινέλο λίγο ελαιόλαδο σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24εκ. και τοποθετούμε το  ένα φύλλο.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο και διασκορπίζουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό. 
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, κλείνουμε τις ενώσεις και δημιουργούμε πτυχώσεις με ένα πιρούνι.  Λαδώνουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε το παπαρουνόσπορο.  
Αφήνουμε τη φοκάτσια ½ ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 20΄- 25΄.
Ξεφορμάρουμε και την τοποθετούμε σε σχάρα. 
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

43 σχόλια:

  1. πω πω τι ωραιο και λαχταριστο που δειχνει!
    μπραβο σιλενα μου!
    ευχαριστουμε για την προταση αυτη!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ‘σαι καλά Κική μου!!!! Είναι τέλεια!!!!
      Πολλά φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  2. Θα ήθελα να πάρω όλο το πιάτο και να εξαφανιστώ, αλλά .... με βλέπουν κι έτσι θα πάρω μόνο το κομμάτι που μου αντιστοιχεί!!
    Εξαιρετική ιδέα Silena μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!!!! Όλα τα βλέμματα πάνω σου Έλενά μου αλλά μην πτοείσαι!!!! Πάρε όσα κομμάτια θες!!!
      Καλό μεσημέρι! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Αχ Σιλενάκι μου κόψε μια φετούλα και για μένα τη δύστυχη που γουργουρίζει η κοιλίτσα μου! Λατρεύω το ανθότυρο και τη κρέμα τυριού! Σε φιλώ και περιμένω τη φέτα μου χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μεγάλη μου χαρά Λίλια!!!! Έεεεεφτασε!!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Δεν μου ανοίγουν οι φωτογραφίες σου παπαρουνοσπορένια μου και δεν μπορώ να πάρω κομμάτι...σνιφ!

    Καλημέρα προς καλησπέρα! :)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι προέκυψε …κρίμα!!!! Θα γίνει επανάληψη μόνο για σένα φίλη μου!!!!
      Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο! Πολύ ωραίο σου έγινε!!
    Έβαλες και δυο αγαπημένα μου υλικά, ανθότυρο και παπαρουνόσπορο!!

    Φιλιά, Σιλένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά αυτός ο συνδυασμός είναι αγαπημένος από πολλούς!!! Ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά κι από μένα peps!!!

      Διαγραφή
  6. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία! Πρέπει να είναι τέλειο!!!
    'Γεια στα χέρια σου!
    Φιλάκιαααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!! Πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσεις!!!
      Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  7. Μου 'ρθε μια ζαλάδα... Από τη λιγούρα είναι...!!!! Αμάν Silena μου, τί ψωμάκι είναι αυτό;;;!!!! Οk, φοκάτσια! (το διόρθωσα!!!!)
    Τώρα πια που έχω αγοράσει και παπαρουνόσπορο... ποιος με πιάνει! Μπαίνει στα αγαπημένα, μιας και πραγματικά μου άρεσε πολύ. Έχει και αγαπημένα τυράκια... Μιαμ! Γεια στα χέρια σου, φαίνεται υπέροχο!
    Καλό μεσημέρι, καλή όρεξη και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sel στέλνω διπλή μερίδα!!!!! Τη ζαλάδα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε άμεσα!!!!!
      Είναι πολύ εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή!!!! Πιστεύω πως θα την ευχαριστηθείς!!!
      Καλό μεσημέρι και φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Πόσο ωραία φούσκωσε, και πόσο λαχταριστή φαίνεται!!! Εξαιρετική και η παρουσίαση! Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε Χρύσα μου ένα αφράτο νόστιμο ψωμάκι και η γέμιση το απογείωσε!!!!
      Καλό μεσημέρι!!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Τι ωραία που φαίνεται!! Πρέπει να είναι τέλεια!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία που φαίνεται!! Πρέπει να είναι τέλεια!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατη Νεφέλη μου!!! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
      Καλό μεσημέρι!!!! Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  11. Φουσκωτή και πεντανόστιμη η τυρένια φοκάτσια!! Ελπίζω να έμεινε κάποια φετούλα ή την έφαγαν όλη τα κορίτσια από πάνω;
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς Ειρήνη μου!!!! Θα φτάσει για όλες μας!!!! Στέλνω τη μερίδα σου!!!
      Καλό μεσημέρι να έχεις!!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Φαίνεται πραγματικά πολύ αφράτο ψωμάκι!
    Μου αρέσει η τυρένια γέμιση με το άρωμα του βασιλικού αλλά και ο παπαρουνόσπορος της επιφάνειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου είναι πολύ αφράτο και νόστιμο ψωμάκι, γι’ αυτό προτείνω να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αρτοπαρασκευές!!!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Δεν ξέρω από γεύση, αλλά από εμφάνιση τα σπάει! Ειδικά η πρώτη φωτογραφία με κάνει να θέλω να ορμιξω στην οθόνη!!! ;-)
    Καλό βράδυ Σιλένα μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο αν τη φτιάξεις Σοφία μου θα καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα αφράτο και πεντανόστιμο ψωμάκι!!!
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα Σιλένα (τι όμορφο όνομα),

    Είναι μέρες τώρα που θέλω να σου γράψω αλλά που χρόνος! Τρέχω, τρέχω...
    Τι λαχταριστές συνταγές μας ετοιμάζεις? Και η παρουσίαση σου λεπτομερέστατη! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ φοκάτσια... τη συνταγή που μας προτείνεις όμως θα την φτιάξω τις επόμενες μέρες !
    Να περάσεις ένα όμορφο τριήμερο!
    Φιλιά,
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Μαρία μου!!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που ξέκλεψες λίγο χρόνο για να με επισκεφτείς!!!! Είμαι σίγουρη πως θα τα λέμε συχνά από δω και πέρα!!! Θα χαρώ πολύ όταν τη φτιάξεις να σου αφήσει όμορφες εντυπώσεις, αν το θυμηθείς γράψε μου πως σου φάνηκε!!!
      Καλό μεσημέρι να έχεις!!! Πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  15. Δεν έχω δοκιμάσει με γέμιση στην επόμενη λοιπόν.
    Καλές Αποκριές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμη Ξανθή, να τη δοκιμάσεις!!!
      Καλό τριήμερο και καλά Κούλουμα!!!!!

      Διαγραφή
  16. Κι' έχω μια "θανάσιμη" αδυναμία στα γεμιστά αρτοσκευάσματα, ειδικά άμα μιλάμε για τυράκια Silena μου.
    Καλοφάγωτο, τώρα πια φαντάζομαι :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια αδυναμία έχω κι εγώ Πηνελόπη μου!!!! Το εγχείρημα μπορεί να επαναληφθεί, εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες!!!!
      Καλά να περάσετε το τριήμερο!!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα ψωμιά και ότι έχει να κάνει με ψωμί ιδιαίτερα σαν αυτό κάνουν τη ζυγαριά να ανεβαίνει πάλι καλά που έχω καλό μεταβολισμό. Δοκίμασα τη φοκάτσια την επομένη που είδα την ανάρτηση σου και εξαφανίστηκε μέχρι το απόγευμα. Η μικρή μου να δεις πως έκανε. Συνέχεια το ταψί κοιτούσε. Πέρνα και από το blog μου νομίζω ότι η τελευταία ανάρτηση μπορεί και να σε ενδιαφέρει! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χάρηκα που σας άρεσε και ιδιαίτερα στη μικρούλα σου!!!!
      Κι εμείς την εξαφανίσαμε μέσα σε λίγες ώρες!!!!!
      Φυσικά και θα περάσω, τα λέμε κι από εκεί!!!
      Καλά Κούλουμα!!!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  19. Buenìsimo Silena me encanta la combinaciòn se ve muy hermoso y delicioso,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα Silena μου, καλό μήνα! Πολύ μου αρέσει η γεμιστή με τυριά φοκάτσια που έφτιαξες!!! Δε νομίζω ότι θα έμενε για πολύ στο σπίτι μου, έχω αδυναμία στο ψωμοτύρι..χιχι..Σου εύχομαι καλό τριήμερο, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα κι από μένα Χαρά μου!!! Σίγουρα θα εξαφανιστεί πριν καλά-καλά την σερβίρεις!!!! Καλά Κούλουμα!!!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Το ψωμάκι φαινεται νοστιμότατο
    και το τυρί μεσα βάλσαμο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νοστιμότατο το ψωμάκι σου κι αυτό το ανθότυρο μέσα είναι τόσο λαχταριστό!!!! Μπράβο Σιλένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καταπληκτική φοκάτσα!Τι ωραία γέμιση!Εύγε!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πω πω! Φαίνεται πεντανόστιμη. Και αρκετά εύκολη. Σίγουρα θα τη δοκιμάσω. Είναι μια καλή λύση για δεκατιανό. Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σιλενακι καλημερα!
    Μου ελειψες!
    Περιμενω αναρτηση σου!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...