Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Λινγκουίνι με καλαμάρια


Παραδοσιακό και νόστιμο πιάτο όχι μόνο για την περίοδο της νηστείας!
Απολαύστε τα!

Υλικά
1 πακέτο λινγκουίνι
3/4 κούπα ελαιόλαδο
600γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κούπα λευκό κρασί
400γρ ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια τριμμένη αποφλοιωμένη ντομάτα
Μια πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
Λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση
Μερίδες 4
Χρόνος εκτέλεσης 40 λεπτά
Δυσκολία οοοο

Καθαρίζουμε, πλένουμε και  κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες 2εκ. και τα πλοκάμια σε κομμάτια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ζεστό λάδι και προσθέτουμε τα καλαμάρια.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.  Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και κανέλα κατά βούληση.   
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.  Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σβήνουμε την εστία.
Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, να γίνουν al dente.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στα καλαμάρια, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε λίγο ακόμα μαϊντανό για γαρνίρισμα.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. πω πω πω τελεια!! ωραια ιδεα για κατι διαφορετικο τα καλαμαρακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τα μαλάκια και τα ζυμαρικά!!!!!!!!!
    Ευγεεεεε
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...