Πολύ εύκολες και πεντανόστιμες!
Απολαύστε τις!
Για τη ζύμη
250γρ. μαργαρίνη ελαφρά λιωμένη
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Αλάτι
Για τη γέμιση
300γρ. φέτα
200γρ. μυζήθρα
1αυγό
πιπέρι
λίγο γάλα ή ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο για επάλειψη
Εκτέλεση
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Δυσκολία: οοοο
Κατάψυξη ***
Κατάψυξη ***
Ζυμώνουμε ελαφρά τα
υλικά της ζύμης μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό και εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζουμε με
πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σε πιάτο σπάμε με
πιρούνι τη φέτα και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη μυζήθρα το αυγό και το πιπέρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 15εκ. με τη βοήθεια ενός
κουπ-πατ ή ενός πιάτου. Τα περισσεύματα μπορούμε να τα ξαναπλάσουμε
και να κάνουμε κι άλλα φύλλα.
Απλώνουμε 2κ.σ. από τη
γέμιση στο κάθε φύλλο και το διπλώνουμε
στη μέση δημιουργώντας μισοφέγγαρα. Πατάμε με πιρούνι να κλείσουν καλά.
Τις τοποθετούμε σε ταψί
με αντικολλητικό χαρτί, τις αλείφουμε με το γάλα ή το αυγό και τις ψήνουμε στους
200ο C για 20 λεπτά περίπου ή
μέχρι να ροδίσουν.
Μυστικό
Πριν το ψήσιμο μπορούμε
να τις καταψύξουμε. Τις ψήνουμε κατευθείαν από την κατάψυξη, χωρίς να τις
αποψύξουμε.
Καλή επιτυχία!

Φαίνεται υπέροχη πρόταση! Και μου αρέσει που δεν έχει πολλά αβγά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, κορίτσι μου και να περάσεις όμορφα!
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Πολύ ωραίο ζυμαρακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή με υγεία και χαμόγελα!
Καλή εβδομάδα!
Φιλιά :)
Οι τυρόπιτες είναι πάντα αγαπημένες, από μικρούς και μεγάλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολη πρόταση και μου αρέσει πολύ η ιδέα της σπιτικής ζύμης.
Ότι πρέπει για το σνακ, το πάρτι, το πικ-νικ :)
Φιλιά