Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Λουκανικόπιτες σε σχήμα κρουασάν


Σίγουρη επιτυχία!

Υλικά
Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250ml ζεστό γάλα
2κ.σ. ζάχαρη
1 ½  φακελάκι ξερή μαγιά
½ κούπα λάδι
1 ασπράδι αυγού
2κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
8-10 λουκάνικα Φραγκφούρτης
Κέτσαπ, μουστάρδα

Αυγό ή γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση
Μερίδες 8+ κομμάτια
Χρόνος εκτέλεσης 1ώρα 30 λεπτά
Δυσκολία οοοο

Ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα το γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και  κατόπιν προσθέτουμε το λάδι, το ασπράδι αυγού και το αλάτι. Ενσωματώνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ζεματάμε για λίγα λεπτά τα λουκάνικα σε νερό που βράζει, τα αφαιρούμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μεγέθους μικρού πορτοκαλιού και ανοίγουμε το καθένα σε  στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 18εκ. 
Απλώνουμε λίγη κέτσαπ και μουστάρδα στη μία άκρη του φύλλου, τοποθετούμε από πάνω ένα λουκάνικο και σκεπάζουμε τη γέμιση με φύλλο.  Χαράζουμε 4 με 5 φορές την άλλη άκρη και κυλάμε από πάνω το φύλλο με το λουκάνικο σχηματίζοντας ένα μεγάλο κρουασάν.  Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. 
Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20- 30 λεπτά.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό ελαφρά χτυπημένο ή γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...