Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Αχλαδόπιτα με αμύγδαλα


Ζουμερό και αρωματικό κέικ για κάθε στιγμή της ημέρας.
Απολαύστε το!
Υλικά
125γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft
225γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
20γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
2κ.γλ. κανέλα
50γρ. γιαούρτι
4 μέτρια ώριμα αχλάδια (τα 3 καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και το
1 κομμένο σε λεπτές φέτες)
Για την επικάλυψη
3κ.σ. μέλι
1κ.σ. λιωμένο βούτυρο
40γρ. καστανή ζάχαρη
20γρ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση
Μερίδες 8-10
Χρόνος εκτέλεσης 1 ώρα και 10 λεπτά
Δυσκολία οοοο


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. 
Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, τα αλεσμένα αμύγδαλα και την κανέλα. 
Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. 
Βάζουμε το γιαούρτι και τα κυβάκια αχλαδιών και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. 
Απλώνουμε το μίγμα σε μέτριο βουτυρωμένο πυρέξ και στρώνουμε στην επιφάνεια τις λεπτές φέτες από το αχλάδι. 
Σε μικρό μπωλ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το μέλι και τη ζάχαρη.  Αλείφουμε το μίγμα στις φέτες και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια το φιλέ αμυγδάλου. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-60 λεπτά.

Μυστικό
Χρησιμοποιούμε ώριμα αχλάδια γιατί αλλιώς δε θα ψηθούν τελείως.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

  1. Πωπωωωω!! Υπέροχο φαίνεται!! Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται τέλειο!!
    Μπράβο Σιλένα ωραίος συνδυασμός αχλαδιού με αμύγδαλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάσιο και μοσχοβολιστό το βρίσκω!!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...