Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κέικ κανέλας


  
Έντονα αρώματα και όμορφα μαρμάρινα σχέδια συνθέτουν το σημερινό κέικ που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.  Ιδανικό κέικ για να συνοδεύει το απογευματινό καφεδάκι μας.  Επίσης είναι κατάλληλο για τη δουλειά μας ή για το σχολείο του παιδιού.

Υλικά
2 1/3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γλ. αλάτι
1 πακέτο μαργαρίνη Soft
1 πακέτο τυρί κρέμα
2 κούπες ζάχαρη
4 αβγά
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. βανίλια

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι.
Ανακατεύουμε σε μικρότερο μπολ το κακάο με την κανέλα και  ½ κούπα ζάχαρη.
Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα σε μεσαία ταχύτητα.
 Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά τα στερεά υλικά μέχρι να ενσωματωθούμε όλα μαζί.
Αδειάζουμε τα 2/3 του μίγματος σε βουτυρωμένη, αλευρωμένη και μακρόστενη φόρμα.
Πασπαλίζουμε με το κακάο-κανέλα.
Απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα πάνω στην κανέλα και με ένα μαχαίρι δημιουργούμε ακανόνιστα σχέδια.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C  για 1 ώρα περίπου μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι που βυθίζουμε στο κέικ.
10 λεπτά αφότου το βγάλουμε από το φούρνο το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...