Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Κουλουράκια με ταχίνι


Υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια που θα συντροφεύσουν ευχάριστα τον καφέ ή το τσάι σας!!!
Απολαύστε τα!
Υλικά
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κ.γλ. σόδα
2 βανίλιες
1 ½ κούπα ταχίνι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Μερίδες 25+
Χρόνος εκτέλεσης 40 λεπτά
Δυσκολία οοοο

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και τις βανίλιες.  Ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού.  Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί και ρίχνουμε το ξύσμα.
Ρίχνουμε το μίγμα με το ταχίνι στο αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.  Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. 
Πλάθουμε κουλουράκια στο πάχος του δείκτη και σε σχήμα που επιθυμούμε και τα αραδιάζουμε σε ταψιά καλυμμένα  με αντικολλητικό χαρτί. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 
Τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων για να μη στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Λατρεύουμε το ταχίνι οικογενειακώς, οπότε είναι περιττό νομίζω να σου πως πως ήδη αποθήκευσα την πρότασή σου!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, γλυκό κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...