Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Χταπόδι γιουβέτσι στην κατσαρόλα


Γεύση από … θάλασσα!!!




 Υλικά
½ κιλό χταπόδι
½ κούπα λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πρέζα κανέλα
4 κούπες νερό
½ πακέτο κριθαράκι μέτριο
Αλάτι, πιπέρι
¾ της κούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια. 
Ανακατεύουμε και όταν αλλάξει χρώμα το χταπόδι περιχύνουμε το κρασί και το πελτέ ντομάτας αραιωμένο με τη μία από τις τέσσερις κούπες νερό.
Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαλακώσει το χταπόδι δοκιμάζοντάς το με ένα πιρούνι.
Όταν το χταπόδι έχει μαλακώσει αρκετά, χωρίς να έχει λιώσει, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
Μόλις πάρει βράση βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και  το κριθαράκι.
Σιγοβράζουμε για 15΄περίπου, να μαλακώσει το ζυμαρικό μας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να μη βγει στεγνό και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού μας.
Γίνονται 3 μερίδες.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...