Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Χαλβάς με φράουλες



Το σημερινό γλυκό αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση του παραδοσιακού χαλβά.
Δροσερό γλύκισμα με το άρωμα της φράουλας και της κανέλας να κυριαρχούν στη γεύση και με χρώμα που σας βάζει σε ανοιξιάτικη διάθεση και πασχαλινή διακόσμηση!
Απολαύστε το!


Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι
125 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα φράουλες
¼ της κούπα αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα
½ κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 4 λεπτά.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες εκτός από τέσσερις φράουλες που τις κόβουμε σε μεγαλύτερα και τις προσθέτουμε στο σιρόπι.
Συνεχίζουμε το δέσιμο του σιροπιού για 2 ακόμη λεπτά.
Αφαιρούμε από το σιρόπι τα μεγάλα κομμάτια φράουλας και τα στρώνουμε στη βάση μιας φόρμας για χαλβά.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσει το σιμιγδάλι  χρυσαφένιο χρώμα.
Κατεβάζουμε απ΄ τη φωτιά, ρίχνουμε το σιρόπι με τις φράουλες, τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε αφότου κρυώσει τελείως.

Συμβουλές
Οι φράουλες δεν πρέπει να βράσουν πολύ αφότου μπουν στο σιρόπι γιατί μαλακώνουν πολύ γρήγορα και χάνουν το χρώμα τους (μη βλέπετε εμένα που έπιασα την ψιλή κουβεντούλα στο τηλέφωνο!).

Γίνεται και με σιμιγδάλι ψιλό με τις ίδιες αναλογίες.  Εγώ δεν είχα και έβαλα χοντρό.

Στο χοντρό σιμιγδάλι ίσως χρειαστείς λίγη υγρασία παραπάνω.  Εγώ πλένω τις φράουλες και δεν τις στραγγίζω έτσι έχει λίγο περισσότερο νερό το σιρόπι. Εσείς αν θέλετε βάλετε λίγο περισσότερο νερό εξαρχής ( ¼ της κούπας είναι καλό).
 

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

13 σχόλια:

  1. Μα τι χρώμα είναι αυτό!!!
    Φοβερή ιδέα!!!!!
    Θέλω να το φτιάξω!!!!

    Καλημέρα Σιλένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ανοιξιάτικος χαλβάς σου, πολύ λαχταριστός!!
    Ωραία ιδέα Silena!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Έλενα! Καλό απόγευμα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή, είναι χαλβάς με περιεχόμενο, όχι αστεία! :-)
    Πραγματικά πολύ ανοιξιάτικος και λαχταριστός! Μπράβο για την ωραία ιδέα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Sundayspoon!!!
      Καλό βράδυ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Ε, τώρα να σου πω βρε Silena, πως οι φράουλες μου έχουν ξεφύγει από σύνθεση χαλβά. Μπανάνες έχω βάλει, πορτοκάλια, ξηροκάρπια και αποξηραμένα φρούτα...αλλά φράουλες ποτέ.
    Μου δίνεις μια πολύ καλή αφορμή να το κάνω με την πρώτη ευκαιρια.
    Καλό ΣΚ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Πηνελόπη μου,
      Να το φτιάξεις όποτε μπορείς, γίνεται και με σιμιγδάλι ψιλό με τις ίδιες αναλογίες. Εγώ δεν είχα και έβαλα χοντρό.
      Δες το σχόλιο που συμπλήρωσα θα σε κατατοπίσει περισσότερο για την παρασκευή του.
      Καλή Κυριακή να έχουμε!

      Διαγραφή
  5. Φοβερός χαλβάς έχω φάει και έχω φτιάξει με πορτοκάλι και αναρωτιώμουν πώς θα ήταν με την φράουλα,ευκαιρία να μου φύγει η απορία.Θα το φτιάξω όπωσδήποτε ειδικά τώρα με την νηστεία.Να είσαι καλά Silena καλό σ/κ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ροδάνθη,
      τώρα που οι φράουλες είναι στο φόρτε τους γιατί όχι και στο χαλβά. Θέλουν λίγη προσοχή κατά το βράσιμο γιατί μαλακώνουν γρήγορα!
      Για το χοντρό σιμιγδάλι δες τη συμβουλή που συμπλήρωσα, εγώ τον έχω φτιάξει πολλές φορές και έχω μάθει τα χούγια του!

      Διαγραφή
    2. Αχ! Ροδάνθη! απ΄τη βιασύνη μου που έχω καθυστερήσει την απάντησή σου, ξέχασα να σου στείλω τον χαιρετισμό μου!
      Φιλάκια πολλά και καλή Κυριακή να έχουμε!

      Διαγραφή
  6. Δεν το εχω δοκιμάσει
    ομως φαινεται υπέροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φράουλα του δίνει μια έχτρα δροσιά B.F., όποτε μπορείς δοκίμασέ τον και πες εντυπώσεις!
      Καλό απόγευμα να έχεις!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...