Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Σοκολατένιο κέικ με ολόκληρα αχλάδια


Το κέικ σοκολάτας με ολόκληρα αχλάδια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αλλά συνάμα και πολύ λαχταριστό κέικ.  Κρατάει τη δροσιά, την υγρασία και όλα τα αρώματα του υπέροχου αυτού φρούτου και αφήνει την αίσθηση της πληρότητας στην ακατάσχετη επιθυμία ενός απογευματινού γλυκού.
Απολαύστε το!


Υλικά
Για το βράσιμο των αχλαδιών
3 μέτρια αχλάδια
200ml νερό
100γρ ζάχαρη
Για το κέικ
185γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
125γρ μαργαρίνη Soft
145γρ. ζάχαρη
3 αβγά
125γρ. γάλα
1 βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν

Εκτέλεση
Μερίδες 7-8
Χρόνος Εκτέλεσης 80λεπτά
Εύκολο 






Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε σε μικρό κατσαρολάκι για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.  Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε τα σπόρια από το κάτω μέρος των αχλαδιών χρησιμοποιώντας το ειδικό εξάρτημα.
Κοσκινίζουμε σε μπολ  το αλεύρι με το κακάο και τo μπέικιν.  Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια.  Χτυπάμε μαζί τα υλικά στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ώσπου να αναμειχθούν.  Αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 ακόμη λεπτά, ώσπου το μίγμα αρχίζει να ασπρίζει.   Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη  και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και  βυθίζουμε όρθια τα αχλάδια μέσα σε αυτό.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 50 λεπτά περίπου κάνοντας τη δοκιμή με μια οδοντογλυφίδα.
Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για ½ ώρα και το ξεφορμάρουμε.  Σιροπιάζουμε το κέικ με 3-4 κ.σ. από το σιρόπι που έβρασαν τα αχλάδια και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.
Μυστικό
Για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα μπορούμε να γεμίσουμε τα αχλάδια με μίγμα από δαμάσκηνα και αμύγδαλα που τα έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.
Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε τα αχλάδια όταν βράζουν με ένα μπαστούνι βανίλιας ή κανέλα ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

30 σχόλια:

  1. Είναι τόσο εντυπωσιακό αυτό το κέικ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι εντυπωσιακό Λίλια!!!
      Καλό ΣΚ!!!

      Διαγραφή
  2. Εντυπωσιακό!!!
    Πόσο πολύ ταιριάζει η σοκολάτα με τα αχλάδια!!!
    Και τα ολόκληρα αχλάδια θα κάνουν το κέικ σου έξτρα σούπερ!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ολόκληρα αχλάδια μεταμορφώνουν το κέικ τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση!!!
      Καλό ΣΚ!!!! Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  3. Ωωωω πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση!!!
    Είμαι σίγουρη και για τη γεύση του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νόστιμο και εμφανίσιμο κέικ peps!!!!
      Δοκίμασέ το!!!!

      Διαγραφή
  4. Α! Πολύ μου άρεσε "συντέκνισσα", τούτο το κεκάκι σου.
    Εξαιρετική παρουσίαση, θα έχουν κάτι ώριμα αχλάδια που μου έχουν ξεμείνει και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα κάνουν θραύση.
    Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα αρέσει Πηνελόπη μου!!! Αν χρησιμοποιήσεις πολύ ώριμα αχλάδια μη τα βράσεις πολύ ώρα, να κρατάνε λίγο.
      Πολλά φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι η κάθετη τομή του αναδεικνύει με κάθε λεπτομέρεια τα γευστικά του κάλλη.
    Το belle Helene κέικ είναι πιστεύω από τα πιο δυναμικά σε γεύση και εμφάνιση γλυκίσματα!
    Το απέδωσες τέλεια ,με την απαιτούμενη φροντίδα και την άπλετα προσφερόμενη από σένα καλαισθησία !Χαίρομαι να παρατηρώ άρτιες αναρτήσεις που χαϊδεύουν την αισθητική μας!
    Φιλιά πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έκανες να κοκκινίσω Φωτεινή μου!!!! Θερμά ευχαριστώ!!!
      Dolci baci!

      Διαγραφή
  6. Πραγματικά πολύ κομψό γλυκό!
    Μου αρέσει που τα αχλάδια βυθίζονται ολόκληρα μέσα σε ένα σοκολατένιο κέικ!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό κάνει τόσο μοναδικό αυτό το κέικ!!!! Πραγματική μεταμόρφωση!!!
      Καλό ΣΚ!!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. φαινεται υπεροχο! και γευστικα και οπτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά Κική μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Αυτό το κέικ είναι η επιτομή της κομψότητας! Τόσο όμορφο και ιδιαίτερο! Και είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τυχόν αχλαδάκια που έχουν περισσέψει. Μπράβο για την ωραία ιδέα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, είναι πολύ κομψή ιδέα για ανακύκλωση!!!! Σε ευχαριστώ Αναστασία μου!!!
      Πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  9. Εντυπωσιακό! Οτι πρεπει για κάλεσμα σε τσάι τωρα που Φθινωπόριασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τσάι και καφέ είναι ιδανική επιλογή!!!
      Καλό ΣΚ!!!

      Διαγραφή
  10. Είχα δει πρόσφατα μια παρόμοια συνταγή και την έβαλα στο μάτι! Είναι όντως πολύ εντυπωσιακό κέικ!
    Μου άρεσε πολύ και το μυστικό σου στο τέλος! Η γέμιση μέσα στα αχλάδια θα είναι σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα, η γέμιση σίγουρα θα δώσει μια επιπλέον τσαχπινιά και γεύση αλλά ο δικός μου ο σίφουνας τα εξαφάνισε!!!!!!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. τελειο!!!! απο εμφανιση σκιζει!!! και απο γευση ειμαι σιγουρη!! αριστροκρατικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίο κεκάκι χωρις κουκουτσακια!
    Καλό απόγευμα :)
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!!!
      Καλό μεσημέρι!!! Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  13. Φαίνεται πανεύκολο και νοστιμότατο! Σίγουρα θα το δοκιμάσω αν και δεν ξέρω αν τα παιδιά θα προτιμήσουν τα ολόκληρα αχλάδια. Δεν νομίζω να πειράζει να τα κόψω σε κομμάτια...... τι λες θα βρεθούμε για κείνο το καφεδάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου φαντάζομαι ότι δεν θα έχεις θέμα αν κόψεις τα αχλάδια σε κομμάτια. Απλά δεν θα έχει την εμφάνιση του συγκεκριμένου. Πάρε τηλ. να κανονίσουμε το καφεδάκι!!!! Περιμένω!!!
      Καλή Κυριακή!!!

      Διαγραφή
  14. Πολύ εντυπωσιακό κέικ και πρέπει να είναι και πολύ νόστιμο!!!
    Σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!
    Καλό σ/κ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου εντυπώσεις όταν το φτιάξεις, χαίρομαι που σου αρέσει!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Υπέροχος ο συνδυασμός !! Πολύ νόστιμο και πολύ όμορφα παρουσιασμένο!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φανταστικό κέικ, Σιλένα!! Τα φρούτα κρατούν το κέικ ζουμερό και ο συνδυασμός σοκολάτας-αχλαδιού είναι εξαιρετικος!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...