Σίγουρα πρόκειται
για ένα γλυκό στο οποίο όλοι μας έχουμε κάνει τα πρώτα μας βήματα για την παρασκευή
σπιτικών γλυκών.
Η σοκολάτα του προσδίδει ένα υπέροχο γευστικό
αποτέλεσμα και η διχρωμία δημιουργεί ένα όμορφο οπτικό παιχνίδισμα.
Κλασικός και μαμαδίστικος χαλβάς σιμιγδαλιού με
τη γνωστή δοσολογία 1-2-3-4 η οποία μετρήθηκε με τη δοσομετρική μεζούρα για
μεγαλύτερη ακρίβεια.
Απολαύστε τον!
1 1/3 κούπας ελαιόλαδο
500γρ. σιμιγδάλι
ψιλό
Ξύσμα από ένα
πορτοκάλι
1κ.γλ. κανέλα
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το
σιρόπι
830γρ. ζάχαρη
5 ½ κούπες νερό
Εκτέλεση
Μερίδες 15
Χρόνος Εκτέλεσης 30
λεπτά
Εύκολη oooo
Σε κατσαρόλα
βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 7-10 λεπτά από
τη στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη.
Σε άλλη ψηλή
κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι
να αποκτήσει το σιμιγδάλι ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Απομακρύνουμε από την εστία και
προσθέτουμε στο σιμιγδάλι κουταλιά-κουταλιά (με τη βαθιά κουτάλα της σούπας) το σιρόπι, προσέχοντας να μη μας κάψει,
ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ρίξουμε και την τελευταία κουταλιά ξαναβάζουμε την
κατσαρόλα στην εστία ρίχνουμε την κανέλα και το ξύσμα και σε χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε το ανακάτεμα
μέχρι να ξεκολλάει το σιμιγδάλι από την ξύλινη κουτάλα.
Αφαιρούμε τη μισή ποσότητα σε μπολ και στην υπόλοιπη σπάμε και ρίχνουμε την κουβερτούρα την οποία
ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Στρώνουμε σε φόρμα
το σοκολατένιο μίγμα και από πάνω το υπόλοιπο μίγμα που είχαμε
αφαιρέσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο
χαλβάς μέσα στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Μυστικά
Όσο περισσότερο
καβουρδίσουμε το σιμιγδάλι τόσο πιο σκούρο γίνεται, επομένως και πιο νόστιμο αλλά και
περισσότερο βαρύ.
Στο μίγμα του χαλβά,
όταν βάζουμε το ξύσμα και την κανέλα, μπορούμε να προσθέτουμε σταφίδες,
αμύγδαλο καθαρισμένο ή και καρύδια.
Στο σιρόπι μπορούμε να
βάλουμε ξύλο κανέλας, μερικά γαρύφαλλα και φλούδα απο πορτοκάλι ή λεμόνι για να δώσει περισσότερο άρωμα.
Καλή επιτυχία!
Τς! Τς! Τς!
ΑπάντησηΔιαγραφή(Ξέμεινα από λέξεις!)
Φέρε 2 μεριδούλες!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!
Ωραια ιδεα... μεχρι τωρα τον έτρωγα μονόχρωμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα :)
Εξαιρετική ιδέα !!!!! Θα ξετρελαθούν στο σπίτι - είναι λάτρεις της σοκολάτας !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκάκι κλασσικό και πάντα αγαπημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει η διχρωμία στην εμφάνιση!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Δείχνει υπέροχος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ η φόρμα στην οποία επέλεξες να τον παρουσιάσεις και η διχρωμία πραγματικά τον απογειώνει, ειδικά γευστικά!
Καλό βράδυ!
και ομορφος και νοστιμος! ευχαρισουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλασική αξία ο χαλβάς, αλλά η εμφάνιση του δικού σου το απογειώνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ-πολύ νόστιμος!1
Σιλένα μου καλό μήνα!!
Λατρεύω το χαλβά και εσύ το απογείωσες!!!Είναι απλά τέλειος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεντυπωσιακος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκάκι παραδοσιακό με σοκολατένια πινελιά ...είναι πάντα ευπρόσδεκτο!! Τον έφτιαξες υπέροχο τον χαλβά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Δεν το έχω ξαναματαδεί !!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞετρελλάθηκα !!!!!
Φιλιά
Έχω κάνει αρκετές εκδοχές με χαλβά, καθώς αρέσει ιδιαίτερα σε όλους τους μεγάλους μέσα στο σπίτι μας, Λένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν τον έχω κάνει δίχρωμο και με σοκολάτα...
Με έβαλες στα "αίματα" συντέκνισσα και πρέπει να κάνω σχετικές προμήθειες!
Καλό βράδυ και πολλούς-πολλούς χαιρετισμούς.
Πολύ όμορφη ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ και ο χαλβάς και η σοκολάτα!!!
Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ γευστικό!!!
Φιλάκια!!
Υπέροχος, εντυπωσιακός και γευστικότατος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι άλλο να ζητήσουμε;
Καλό βράδυ!
Φοβερή ιδέα η διχρωμία !!!! Και ο συνδυασμός με σοκολάτα έχει πολύ ενδιαφέρον !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο !!!