Η μπάμια είναι
ο καρπός ενός αφρικανικού ιβίσκου με πανέμορφα κίτρινα λουλούδια. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία μας αφού
περιέχει πλήθος από βιταμίνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μας ομορφαίνει
μιας και προστατεύει το δέρμα από ουλές
και στίγματα.
Εύκολο αλλά
ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό για όσους αγαπούν το συγκεκριμένο λαχανικό και για όσους νηστεύουν.
Ιδανικό για φοιτητές που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν πολλά σκεύη για να ετοιμάσουν το συγκεκριμένο πιάτο.
Ιδανικό για φοιτητές που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν πολλά σκεύη για να ετοιμάσουν το συγκεκριμένο πιάτο.
Απολαύστε τις!
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες ή φρέσκες όταν είναι η εποχή
τους
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
½ κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο νερό
1 ½ κούπα ελαιόλαδο
1 ½ κούπα νερό
Αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα 50 λεπτά
Εύκολη oooo
Τοποθετούμε τις μπάμιες και τις κομμένες πατάτες σε ένα
πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα
ντομάτας, τον πελτέ, το λάδι και το νερό.
Ανακινούμε ελαφρά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, το οποίο αφαιρούμε 10
λεπτά πριν το τέλος ψησίματος για να ροδίσει ελαφρά το φαγητό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για περίπου 1 ώρα
και 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Μυστικά
Όταν αγοράζουμε φρέσκες μπάμιες προτιμάμε τις μεσαίου μεγέθους 7-8 εκ.,
χωρίς στίγματα.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες μπάμιες τις πλένουμε και καθαρίζουμε τους μίσχους
με ένα μαχαίρι. Αν θέλουμε μπορούμε να
τις ραντίσουμε με ½ κούπα ξύδι, να τις αλατίσουμε ελαφρά και να τις αφήσουμε
για 30 λεπτά σε ένα μπολ, για να μειώσουν τη βλέννα τους. Έπειτα τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε πολύ
καλά και τις μαγειρεύουμε κανονικά. Προσωπικά
δεν ακολουθώ τη συγκεκριμένη διαδικασία και γίνονται εξίσου νόστιμες.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την σάλτσα ντομάτας με 3 φρέσκες ντομάτες
τριμμένες, όταν αυτές βρίσκονται στην εποχή τους.
Δεν ανακατεύουμε τις μπάμιες κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μη
διαλυθούν.
Καλή επιτυχία!
Νοστιμότατο πιάτο και μ΄ αρέσει χειμώνα-καλοκαίρι, όταν είναι τόσο καλομαγειρεμένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Σιλένα, πολλά!
Ζ.
Yes, I follow you on gfc #116, follow back?
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.itsmetijana.blogspot.com/
Από τα αγαπημένα μου φαγητά, τρελαίνομαι και τώρα που το βλέπω, είναι πολύ καλομαγειρεμένο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Σιλένα!!
Μπράβο Σιλένα,
ΑπάντησηΔιαγραφήχάρμα οφθαλμών !!!!!!
Φιλάκια πολλά
Ωραίο φαγάκι μας μαγείρεψες Silena μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ η τεμπέλα κατεψυγμένες μπάμιες χρησιμοποιώ, τις έχω βολευτεί πολύ!
Φιλάκια!
Σπάνια τρωω μπάμιες, αλλα εννοείται μονο ψητες στο φουρνο με πατατες, ντοματουλα και λαδακι για βουτιες αχχαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα
Φιλια :)
Τέλειο, ένα ελληνικό πιάτο !!!!! Κανέλα ε?!!? Το κρατάω αυτό :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ με τις μπάμιες δεν τα πάω καλά, αλλά προσπαθώ να τσιμπάω που και που μπας και τις μάθω.Τις πατατούλες σου όμως θα τις τσακίσω χιχιχ. Πολλά φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήGreat post, I really liked your style. You want us to follow the one to the other? let me know. kisses
ΑπάντησηΔιαγραφήSibaritismosdeinma
I like your blog and your post. I follow, I would like to follow me. regards
ΑπάντησηΔιαγραφήAbarajando
Από τα λαδερά που μου αρέσουν πολύ συντέκνισσα (και φαίνεται τόσο καλομαγειρεμένο) αλλά με "πειράζει" κιόλας το άτιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμπρός όμως στην νοστιμιά ... τι είναι το στομάχι :-)
Καλημέρες και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Από τα πιο αγαπημένα μας λαχανικά οι μπάμιες, είτε ως λαδερό φαγητό είτε συνδυασμένες με άλλα υλικά. Είναι το ίδιο νόστιμες μαγειρεμένες στον φούρνο όπως εδώ ή στην κατσαρόλα. Εν αναμονή της έλευσης του καλοκαιριού για να τις απολαύσουμε και στην εποχή τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Αγαπημένο φαγητό!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή