Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Μαρμελάδα μανταρίνι


Ιδιαίτερα αρωματική μαρμελάδα η οποία θα συνοδεύσει το πρωινό μας αλλά θα χρησιμοποιηθεί και ως γέμιση σε κέικ και άλλα γλυκίσματα.
Απολαύστε την!

Υλικά
1 ½ κ. μανταρίνια
900γρ. ζάχαρη
Χυμός από ½ λεμόνι



Εκτέλεση
Μερίδες 4 βάζα
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα και 30 λεπτά
Μέτριας δυσκολίας oooo

Πλένουμε τα μανταρίνια και αφαιρούμε τη φλούδα τους. 
Βράζουμε για 10 λεπτά τις φλούδες σε κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει.  Μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τις πολτοποιούμε στο μούλτι. 
Εντωμεταξύ ξεχωρίζουμε τις φέτες των μανταρινιών και με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας χαράζουμε στη μέση την κάθε φέτα.  Αφαιρούμε τα σπόρια τους τα οποία κρατάμε σε ένα τούλι. 
Σε κατσαρόλα  βάζουμε τις καθαρισμένες φλούδες με τον πολτό από τις φλούδες,  τη ζάχαρη και το τούλι με τα σπόρια.  Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.  Αφαιρούμε το τούλι.  Ελέγχουμε ότι έχει δέσει η μαρμελάδα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.  Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
Μυστικά
Στο 1 ½ κ. μανταρίνια το καθαρό βάρος τους, έπειτα από την αφαίρεση της φλούδας και των κουκουτσιών, ήταν 900 γρ. 
Φυλάμε τα βάζα σε σκοτεινό μέρος, όταν ανοιχτούν πρέπει να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο.  
Καλή επιτυχία! 
Blog Widget by LinkWithin

11 σχόλια:

  1. Τί όμορφοοοο που φαίνεται το μαρμελαδάκι σου!!!
    Πωπω! Φαντάζομαι άρωμα!
    Καλή Κυριακή, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπωπω πρεπει να μυριζει θεσπεσια!!! τρελαινομαι για μανταρινι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φέτος έφτιαξα κι εγώ για πρώτη φορά μαρμελάδα μανταρίνι και αναρωτήθηκα γιατί τόσα χρόνια δεν είχα φτιάξει.
    Από τις πιο αρωματικές μαρμελάδες νομίζω!!
    Καλοφάγωτη Silena μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο !! Είναι τόσο αρωματικά κάποια μανταρίνια που γίνονται τέλεια μαρμελάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει πολύ η μαρμελάδα μανταρίνι, κυρίως που έβαλες και τις φλούδες!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία η μαρμελάδα σου Σιλένα μου!!! Καλοφάγωτη!!!
    Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι έντονο χρώμα, φαντάζομαι και τι πλούσια και γεμάτη γεύση θα έχει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πωπωωω! Δεν έχω φτιάξει ποτέ με μανταρίνι, και τώρα που τη βλέπω απορώ γιατί;;;
    Τι υπέροχο χρώμα, και φαντάζομαι άρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τις πιο αρωματικές μαρμελάδες σκάρωσες συντέκνισσα!

    Πραγματικά εξαιρετική και γι' άλλες χρήσεις όπως λες, και το λέω εκ' πείρας καθώς έχω σκαρώσει κι' εγώ 2 βαζάκια με μανταρίνια Χίου και τα κρατώ ως "κόρη οφθαλμού" για αυτές τις άλλες χρήσεις :-))

    Χαιρετισμούς πολλούς και φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραιο πρωινο... πανεμορφο φλιτζανι, πιατακι, η μαρμελάδα απο τα χερια σου μμμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μμμμ ωραία για την φρυγανούλα μου το πρωί!!! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...