Με λίγα υλικά σερβίρουμε στην οικογένεια ένα
γρήγορο σε προετοιμασία και πολύ νόστιμο φαγητό!
Ο τόνος μαρινάρεται σε σάλτσα με κρασί και
μουστάρδα και παίρνει ένα εκπληκτικό άρωμα και θαυμάσια γεύση.
Απολαύστε τον!
1 φέτα φρέσκου
τόνου 800γρ.
2 κούπες λευκό
κρασί
2κ.σ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
τριμμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μερίδες 4
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα 20 λεπτά
Εύκολη oooo
Σε μπολ ανακατεύουμε το κρασί με τη μουστάρδα, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε μέσα στη μαρινάτα τη φέτα τόνου και τη βρέχουμε και από τις δύο μεριές.
Σκεπάζουμε το μπολ
με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τοποθετούμε σε
ταψάκι το ψάρι μαζί με τη μαρινάτα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο
αφαιρούμε λίγο πριν το τέλος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 220ο C για περίπου 40 με 50λεπτά, να δέσει η
σαλτσούλα χωρίς να στεγνώσει το ψάρι.
Το σερβίρουμε ζεστό
και το συνοδεύουμε με πατάτες και βραστά λαχανικά.
Μυστικό
Μπορούμε να
αντικαταστήσουμε τον τόνο με πέρκα ή μπακαλιάρο ή άλλο ψάρι της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!
Τόσο απλό και εύκολο φαγάκι μα συνάμα και τόσο νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Silena μου!!
Φιλιά!
Η μαρινάδα σου είναι τέλεια για αυτό το ψαράκι! Μας έφτιαξες ένα πολύ γευστικό και πρακτικό καθημερινό πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω !! Το πιάτο σου μύρισε καλοκαίρι !!! Είναι και χρώματα !!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ εμφανίσιμο πιάτο και αρκετά ελαφρύ και σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμο με τέτοια υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Πραγματικά μας πήγες στο καλοκαιράκι ευχάριστα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία μαρινάδα, που κάνει το ψάρι νόστιμο και μαλακό χωρίς να ξεραίνεται στον φούρνο!!
Πολλά φιλιά!
Μου αρεσει πάρα πολύ αυτη η μαριναδα σου! Το έκανε το ψαρακι σου ζουμερο και αρωματικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα :)
Φιλιά!
Με ξετρέλανε το πιάτο σου! Έχω πολύ καιρό να φάω κάτι τέτοιο και η εμφάνιση του είναι απίστευτη! Εξαιρετική και η παρουσίαση με το μπλε πιάτο! Μύρισε καλοκαίρι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικής νοστιμιάς ψάρι, Λένα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι επειδή είναι ωραίο χοντρό φιλέτο, μοιάζει να τρως "κρέας" αντί για ψάρι!
Το έχεις φτιάξει απίθανα, γεια στα χέρια σου συντέκνισσα.
Φιλιά πολλά.
Φαίνεται νοστιμότατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα υπόψιν η λαχταριστότατη πρότασή σου!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!
Καλό βραδάκι!
Υπέροχο Σιλένα μου!!! Όσο διάβαζα την συνταγή σκέφτηκα, άραγε μπορώ να την κάνω με μπακαλιάρο; Και φυσικά, μου έλυσες την απορία με το μυστικό σου :))) Θα την κάνω σύντομα!!!! Πολλά φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ Πόσο όμορφο, το γαλάζιο σου πιάτο!!!!
Πολύ ωραία η μαρινάδα!! Έκανε το ψάρι πεντανόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Φιλάκια!!
Ωραια μαρινάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι να το φχαριστηθήκατε!
http://beautyfollower.blogspot.gr
Φαίνεται νοστιμότατο το ψαράκι!!! Τώρα που άρχισα να φτιάχνω συνταγές από μπλόγκερ σίγουρα θα το δοκιμάσω. Τα φιλιά μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή