Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Κουνέλι κρασάτο στο τηγάνι



Το κουνέλι είναι  το πιο αγαπητό κρέας στην κρητική διατροφή και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους.  Το κρέας του αποτελεί ιδανική λύση σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους αφού συστήνεται από τους περισσότερους γιατρούς λόγω των χαμηλών λιπιδίων που περιέχει.
Γεμιστό με μυζήθρα, κοκκινιστό και κρασάτο ή λεμονάτο στο τηγάνι είναι μερικές από τις πιο διαδεδομένες συνταγές.
Το κρασάτο κουνέλι στο τηγάνι έχει απίστευτη γεύση και μοναδικό άρωμα. Το μαλακό και νόστιμο κρέας με τη δεμένη, μυρωδάτη σαλτσούλα θα δώσει την αίσθηση πληρότητας στο γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι σας. 
Απολαύστε το!

Υλικά
½ κουνέλι (900γρ)
1 κούπα ροζέ ή κόκκινο κρασί
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα νερό
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη ή δεντρολίβανο ή θυμάρι

Εκτέλεση
Μερίδες 3
Χρόνος Εκτέλεσης 3 ώρες 40 λεπτά μαζί με το μαρινάρισμα
Μέτριας δυσκολίας oooo

Πλένουμε και κόβουμε σε μέτριες μερίδες το κουνέλι και το μαρινάρουμε για 3 ώρες μέσα στο κρασί. Το γυρίζουμε τουλάχιστο μια φορά κατά το μαρινάρισμα. 
Το στραγγίζουμε καλά κρατώντας σε μπολ το κρασί και το αλευρώνουμε τινάζοντας τα κομμάτια για να φύγει η περίσσια του αλευριού. 
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και τοποθετούμε τα αλευρωμένα κομμάτια, τα οποία σοτάρουμε καλά από όλες τις μεριές.  
Σβήνουμε με το κρασί που είχαμε κρατήσει και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.  
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα.  
Τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακινούμε απαλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό. 
Οι τηγανητές πατάτες καθώς και το ρύζι αποτελούν  υπέροχο συνοδευτικό στο κρασάτο κουνέλι.  
Συμβουλή
Μπορούμε να μην αλευρώσουμε το κουνέλι, γίνεται εξίσου νόστιμο και αρωματικό.  Προσωπική άποψη το αλεύρωμα βοηθάει να αποκτήσει η  σάλτσα μια βελούδινη υφή.  
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

16 σχόλια:

  1. Πω πω κάτι νοστιμιές! Και πολύ εύκολο και σίγουρα πολύ νόστιμο είναι αυτό το φαγακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φωτογραφίες σου είναι τόσο φωτεινές, μας θυμίζει το καλοκαίρι που έρχεται !! Και το πιάτο σου σίγουρα θα μοσχοβολάει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήξερες πόσο μου άρέσει το κουνελάκι Σιλένα μου θα μου έστελνες ένα πιάτο και δεν θα με άφηνες να ξεροσταλίαζω!! Θέλω να το δαγκώσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κουνέλι είναι από τα πιο υγιεινά κρέατα και πολύ νόστιμο.
    Οταν ήμουν μικρή έτρωγα συχνά γιατί μας έστελνε η γιαγιά δικά της, μια νοστιμιά αλησμόνητη!!
    Η συνταγή σου είναι γρήγορη αλλά πολύ ωραία, και οι εικόνες σε κάνουν να πεινάς άμεσα τόσο λαχταριστές που είναι!
    Καλημέρα Σιλένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τηγανιτές πατατούλες την δικιά μου μερίδα παρακαλώ!
    Πολλά λάϊκ Silena μου για την νοστιμιά που μας ετοίμασες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι καταπληκτικός μεζές!! Το κουνέλι έχει πολύ ωραίο κρεατάκι με λίγα λιπαρά! Δυστυχώς δεν το μαγειρεύω συχνά, γιατί δεν αρέσει στην μικρή! Μιας που μας το έφτιαξες τόσο ωραίο Σιλένα, θα το τιμήσω δεόντως!!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!! Μπράβο!!!!
    Τρελαίνομαι για το κουνέλι!!!
    Καλό Πάσχα με υγεία σε σένα και στην οικογένειά σου!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ τι ωραιο πιατο ,μου ανοιξες την ορεξη,και εχω πολυ καιρο να φαω κουνελι που μ αρεσει ιδιαιτερα,καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλυκιά μου φίλη Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε κάθε τι στη ζωή σου!Η συνταγή υπέροχη , μου αρέσει τ κουνέλι..το καημένο ..όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίο πιάτα Λένα μου!

    Από αυτά που πρέπει να ξέρεις να "τρως" όπως έλεγε η γιαγιά μου, για να το καταλάβεις και να το ευχαριστηθείς όπως του αρμόζει :-)

    Καλό υπόλοιπο στην Μεγάλη Εβδομάδα σου εύχομαι και φυσικά μια όμορφη και άκρως φωτεινή Λαμπρή!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό Πάσχα σε σένα και την οικογένειά σου!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλά τέλειο!!!! Χρόνια πολλά Ελένη μου!!! Καλό Πάσχα με υγεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πωπωωω!! Τί νοστιμιά!!! Σιλένα μου γεια στα χέρια σου!!
    Καλή Ανασταση εύχομαι!! Να περάσετε υπέροχα και του χρόνου με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...