Το κουνέλι
είναι το πιο αγαπητό κρέας στην κρητική
διατροφή και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Το κρέας του αποτελεί ιδανική λύση σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους αφού
συστήνεται από τους περισσότερους γιατρούς λόγω των χαμηλών λιπιδίων που
περιέχει.
Γεμιστό με μυζήθρα, κοκκινιστό και κρασάτο ή λεμονάτο στο τηγάνι είναι μερικές από τις πιο διαδεδομένες συνταγές.
Το κρασάτο κουνέλι στο τηγάνι έχει απίστευτη γεύση
και μοναδικό άρωμα. Το μαλακό και νόστιμο κρέας με τη δεμένη, μυρωδάτη σαλτσούλα
θα δώσει την αίσθηση πληρότητας στο γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι σας.
Απολαύστε το!
½ κουνέλι (900γρ)
1 κούπα ροζέ ή κόκκινο κρασί
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα νερό
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη ή δεντρολίβανο ή θυμάρι
Εκτέλεση
Χρόνος Εκτέλεσης 3 ώρες 40 λεπτά μαζί με το μαρινάρισμα
Μέτριας δυσκολίας oooo
Πλένουμε και κόβουμε σε μέτριες μερίδες το κουνέλι και το
μαρινάρουμε για 3 ώρες μέσα στο κρασί. Το γυρίζουμε τουλάχιστο μια φορά κατά το
μαρινάρισμα.
Το στραγγίζουμε καλά κρατώντας σε μπολ το κρασί και το
αλευρώνουμε τινάζοντας τα κομμάτια για να φύγει η περίσσια του αλευριού.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και τοποθετούμε τα αλευρωμένα
κομμάτια, τα οποία σοτάρουμε καλά από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με το κρασί που είχαμε κρατήσει και
μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 με 45
λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα.
Τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακινούμε απαλά
και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Οι τηγανητές πατάτες καθώς και το ρύζι αποτελούν υπέροχο συνοδευτικό στο κρασάτο κουνέλι.
Συμβουλή
Μπορούμε να μην αλευρώσουμε το κουνέλι, γίνεται εξίσου νόστιμο και αρωματικό. Προσωπική άποψη το αλεύρωμα
βοηθάει να αποκτήσει η σάλτσα μια
βελούδινη υφή.
Καλή επιτυχία!
Πω πω κάτι νοστιμιές! Και πολύ εύκολο και σίγουρα πολύ νόστιμο είναι αυτό το φαγακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες σου είναι τόσο φωτεινές, μας θυμίζει το καλοκαίρι που έρχεται !! Και το πιάτο σου σίγουρα θα μοσχοβολάει :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ήξερες πόσο μου άρέσει το κουνελάκι Σιλένα μου θα μου έστελνες ένα πιάτο και δεν θα με άφηνες να ξεροσταλίαζω!! Θέλω να το δαγκώσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κουνέλι είναι από τα πιο υγιεινά κρέατα και πολύ νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν ήμουν μικρή έτρωγα συχνά γιατί μας έστελνε η γιαγιά δικά της, μια νοστιμιά αλησμόνητη!!
Η συνταγή σου είναι γρήγορη αλλά πολύ ωραία, και οι εικόνες σε κάνουν να πεινάς άμεσα τόσο λαχταριστές που είναι!
Καλημέρα Σιλένα μου!
Με τηγανιτές πατατούλες την δικιά μου μερίδα παρακαλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά λάϊκ Silena μου για την νοστιμιά που μας ετοίμασες!
Φιλάκια!
Τι καταπληκτικός μεζές!! Το κουνέλι έχει πολύ ωραίο κρεατάκι με λίγα λιπαρά! Δυστυχώς δεν το μαγειρεύω συχνά, γιατί δεν αρέσει στην μικρή! Μιας που μας το έφτιαξες τόσο ωραίο Σιλένα, θα το τιμήσω δεόντως!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!! Μπράβο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για το κουνέλι!!!
Καλό Πάσχα με υγεία σε σένα και στην οικογένειά σου!!!
Φιλάκια!!!
Αχ τι ωραιο πιατο ,μου ανοιξες την ορεξη,και εχω πολυ καιρο να φαω κουνελι που μ αρεσει ιδιαιτερα,καλο βραδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκιά μου φίλη Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε κάθε τι στη ζωή σου!Η συνταγή υπέροχη , μου αρέσει τ κουνέλι..το καημένο ..όμως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο πιάτα Λένα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό αυτά που πρέπει να ξέρεις να "τρως" όπως έλεγε η γιαγιά μου, για να το καταλάβεις και να το ευχαριστηθείς όπως του αρμόζει :-)
Καλό υπόλοιπο στην Μεγάλη Εβδομάδα σου εύχομαι και φυσικά μια όμορφη και άκρως φωτεινή Λαμπρή!
Φιλιά πολλά.
Καλό Πάσχα σε σένα και την οικογένειά σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Απλά τέλειο!!!! Χρόνια πολλά Ελένη μου!!! Καλό Πάσχα με υγεία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωω!! Τί νοστιμιά!!! Σιλένα μου γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανασταση εύχομαι!! Να περάσετε υπέροχα και του χρόνου με υγεία!!
Καλό Πάσχα Λένα μου, πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.
Χριστός Ανέστη !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Αγαπημένο φαγητό το κουνελάκι!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή