Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Κρέμα σοκολάτας νηστίσιμη


Πεντανόστιμη, απαλή σε υφή και μεταξένια σε αίσθηση κρέμα σοκολάτας, κατάλληλη για να διακοσμήσουμε κέικ και τούρτες κατά την περίοδο της νηστείας αλλά και για να γεμίσουμε πολλές παρασκευές.
Απολαύστε την!

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
4κ.σ. κακάο 
6κ.σ. κορν φλάουρ
½ κ.γλ. αλάτι
1 κούπα νερό
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2κ.σ. φυτικό λάδι

Εκτέλεση
Χρόνος εκτέλεσης 10 λεπτά
Δυσκολία οοοο

Σε μέτρια κατσαρόλα αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι.   
Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την εστία, ρίχνουμε τη βανίλια και το λάδι και ανακατεύουμε να γυαλίσει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την απλώνουμε στα κέικ και τις τούρτες.

Συμβουλή
Η συγκεκριμένη κρέμα δεν κάνει κρούστα στην επιφάνειά της οπότε δεν είναι απαραίτητο να της απλώσουμε πλαστική μεμβράνη καθώς αυτή κρυώνει.
Καλή επιτυχία!

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Αχ, έχει και βανίλια? Πωπω! Τέλεια!
    Και γεύση και άρωμα!
    Ασφαλώς και το σημειώνω!!!
    ;-)
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται αμαρτωλή, αλλα ειναι νηστισιμη!!!!!!!!!!!!
    Καλη συνέχεια στη μέρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...