Πεντανόστιμη, απαλή σε υφή και
μεταξένια σε αίσθηση κρέμα σοκολάτας, κατάλληλη για να διακοσμήσουμε κέικ και τούρτες κατά
την περίοδο της νηστείας αλλά και για να γεμίσουμε πολλές παρασκευές.
1 κούπα ζάχαρη
4κ.σ. κακάο
6κ.σ. κορν φλάουρ
½ κ.γλ. αλάτι
1 κούπα νερό
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2κ.σ. φυτικό λάδι
Εκτέλεση
Χρόνος εκτέλεσης 10 λεπτά
Δυσκολία οοοο
Σε μέτρια κατσαρόλα αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και
το αλάτι.
Προσθέτουμε το νερό και
βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την εστία, ρίχνουμε τη βανίλια και το λάδι και
ανακατεύουμε να γυαλίσει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την απλώνουμε στα κέικ και τις τούρτες.
Συμβουλή
Η συγκεκριμένη κρέμα δεν κάνει κρούστα στην επιφάνειά της οπότε δεν
είναι απαραίτητο να της απλώσουμε πλαστική μεμβράνη καθώς αυτή κρυώνει.
Καλή επιτυχία!

Αχ, έχει και βανίλια? Πωπω! Τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι γεύση και άρωμα!
Ασφαλώς και το σημειώνω!!!
;-)
ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!
Φαινεται αμαρτωλή, αλλα ειναι νηστισιμη!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη συνέχεια στη μέρα μας!