Κανείς δεν μπορεί να
αντισταθεί !!!
5 αβγά χωρισμένα
2 ½ κούπες ζάχαρη
1 βιτάμ
1 ½ κούπες αλεύρι Γ.Ο.Χ.
3 βανίλιες
8 κ.σ.κακάο
1 ποτήρι νερό
1 φακελάκι μπέικιν
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και
βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το βιτάμ και το κακάο για 5΄. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια και
προσθέτουμε τους κρόκους, τα στέρεα υλικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Κρατάω 2 ποτήρια από το σιρόπι
για να περιχύσω αργότερα το κέικ και ρίχνω στο μίγμα το υπόλοιπο σιρόπι.
Ανακατεύω για λίγο να ενωθούν τα
υλικά.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μέτριο πυρέξ και ρίχνω το μίγμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους
175ο C για 25΄με 30΄.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο το
χαράζω και μετά από 5΄ μ’ ένα κουτάλι περιχύνω το σιρόπι.
Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο αλλά και με μία μπάλα παγωτό!!!
Η συνταγή είναι της συναδέλφου Σοφίας.
Καλή
επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου