250 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
250 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
1
κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κρόκο αυγού
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
3/4
της κούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
1/4
της κούπας κονιάκ
1
πακέτο άχνη ζάχαρη .
Εκτέλεση
Χτυπάμε
σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να
αφρατέψει.
Ρίχνουμε το αλεύρι
κουταλιά – κουταλιά να γίνει μια ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Πλάθουμε
κουραμπιεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου με
αντικολλητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου