Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σπαγγέτι μπολονέζ φούρνου


Νόστιμη μακαρονάδα που όλοι μας γευόμαστε από τα μικράτα μας. 
Εγώ τη προτιμώ και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα για έναν ακόμη λόγο.  Πολλές φορές με έχει βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν ο γιος μου απαιτεί για πολλοστή φορά την ίδια μέρα να φάει κάτι να τον «πιάσει».  Κατευθείαν το πήλινο, από τον καταψύκτη στο φούρνο για ξεπάγωμα, για κανένα 20λεπτο και … βουαλά!!!


Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι (1 πακέτο)
Διάφορα τυριά τριμμένα (όπως γκούντα, ρεγκάτο, ένταμ κ.ά.)

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι al dente και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι να μην κολλήσουν.
Μοιράζω τα σπαγγέτι σε μικρά πήλινα  σκεύη.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα κιμά φροντίζοντας να έχει αρκετή πηχτή σαλτσούλα. 
Απλώνουμε 5 με 6 μεγάλες κουταλιές από τη σάλτσα κιμά σε κάθε ένα από τα πήλινα.
Τελειώνουμε ρίχνοντας αρκετή από την ποσότητα των τριμμένων τυριών πάνω από τον κιμά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα  στους 200ο C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και αποκτήσουν ένα ελαφρύ ροδοκόκκινο χρώμα.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Χορταστική και υπέροχη!!! Πλήρες γεύμα που δεν χρειάζεται κατά την ταπεινή μου γνώμη ούτε σαλάτα!! Διαφορετικά χάνεται η απόλαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενστερνίζομαι απόλυτα την άποψη σου Χρυσαυγή, εμείς στην Κρήτη γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα λίγα και λιτά υλικά προσφέρουν τα καλύτερα εδέσματα!!! Καλό βράδυ να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...