Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Σπαγγέτι με ρεβίθια



Ξωκλήσι αφιερωμένο στην εκτέλεση των Μαλαθυριανών στην Κίσσαμο


Νηστεία, υγεία, απόλαυση: η τριλογία της Κρητικής διατροφής


Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
½ πακέτο ρεβίθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 λίτρα νερό
1 ½ κουταλιά πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
ξινομυζήθρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Αφήνουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα ή χύτρα βράζουμε στα 2 λίτρα νερό τα ρεβίθια μαζί με το κρεμμύδι και το λάδι μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.  Στη χύτρα χρειάζονται γύρω στα 15 με 20 λεπτά.
Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας 
και μόλις πάρει βράσει ο ζωμός προσθέτουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι .
 Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να βράσουν, σε μέτρια θερμοκρασία, al dente και να απορροφήσουν τα περισσότερα ζουμιά.
Σερβίρονται ζεστά με ξινομυζήθρα (όταν δε νηστεύουμε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

14 σχόλια:

  1. Υγιεινό, απολαυστικό και πολύ νόστιμο πιάτο!!!!

    Μπράβο Σιλένα, μ' αρέσει πολύ!!
    Μου βάζεις λίγη περισσότερη ξυνομυζήθρα?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όση λαχταράς Peps!!! Χαίρομαι που σ΄ αρέσει!
      Καλό μεσημέρι! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Κάτι ανάλογο είχα φτιάξει πριν μήνες με πρόταση μιας φίλης από τη Ν. Υόρκη.Η ξινομυζήθρα βέβαια όταν είναι και καλή κάνει τη διαφορά.
    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έψαξα τη συνταγή και μου φάνηκε πολύ ξεχωριστή, με τη γλυκοκολοκύθα και τα μπαχαρικά, θα παίρνει το φαγητό άλλη διάσταση!!!
      Η ξινομυζήθρα εδώ του δίνει μια ένταση αλλά και σκέτο είναι εξίσου νόστιμο!
      Καλό απόγευμα! Τα λέμε!

      Διαγραφή
  3. δεν εχω ξανακουσει τετοια συνταγη-αξιζει να την δοκιμασω, αλλωστε περιεχει αγαπημενα υλικα!σ'ευχαριστω για το σχολιο σου στο μπλογκ μου, θα τα λεμε!
    τα φιλια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμη μακαρονάδα. Για τα παιδιά που δε θέλουν τα ρεβίθια, τα λιώνεις λίγο με το πιρούνι στη σαλτσούλα και τα ξεγελάς μια χαρά!!!!χιχιχι!!!
      Κι εγώ ευχαριστώ που ανταπέδωσες την επίσκεψη!!!
      Καλό απόγευμα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Βρε Σιλένα, αυτά τα μακαρονάκια με το ζουμάκι μού θύμισαν τα μακαρόνια που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή! Βέβαια, με τα ρεβύθια γίνονται ακόμη καλύτερα! Πολύ τα λιμπίστηκα!
    Θέλω κι εγώ μπόλικη ξινομυζήθρα! Μην την πάρει όλη η Peps! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μαμαδίστικο φαγάκι!!!
      Μυζήθρα υπάρχει μπόλικη, μην ανησυχείς ( ή μήπως να ανησυχείς!!!!!), μα πόση θα φάει αυτό το κορίτσι!!!
      Καλό απόγευμα! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή η συνταγή σου Silena μου, δεν έχω δοκιμάσει κάτι ανάλογο!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νόστιμη Έλενά μου, κατά την ταπεινή μου άποψη, γιατί τα μακαρόνια βράζουν στο ζουμί από τα ρεβίθια και παίρνουν μια ιδιαίτερη γεύση! Με την πρώτη ευκαιρία αν θες δοκίμασέ την και πες μου τις εντυπώσεις σου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Δεν εχω δοκιμασει ποτέ αυτό το πιάτο, μου φαινεται νοστιμότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμη μακαρονάδα, κατά τα δικά μου γούστα, ξεφεύγει από τις συνηθισμένες και είναι αρκετά υγιεινή!!! Καλό βράδυ BF! Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Ε, με μακαρόνια μακριά, δεν μου έχει περάσει από το μυαλό να τα συνδυάσω βρε Σιλένα. Με πένες, σε σαλάτα, μαζί με διάφορα λαχανικά, ΝΑΙ το έχω κάνει, αλλά έτσι ποτέ.
    Όσο ζω...μαθαίνω...καλή μου.
    Η δε, ξινομυζήθρα, είναι μεγάλη λατρεία και για μένα!
    Καλό βράδυ και καλή αυριανή σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Πηνελόπη, είναι αρκετά νόστιμη … με τη μυζήθρα να λιώνει πάνω στο ζεστό μακαρόνι …άλλο πράγμα!!!
      Καλό βράδυ! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...