Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το πρώτο μου βραβείο!


Καλημέρα σε όλη τη γειτονιά!
Ύστερα από μερικές μέρες απουσίας μου από τα μπλογκοδρώμενα λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων επέστρεψα και πάλι στην όμορφη παρέα μας! 

 Για να βάλω λίγο τα πράγματα σε κάποια σειρά η σημερινή μου ανάρτηση αναφέρεται στο βραβείο που μου προσέφερε πριν μέρες η Σταματία με το πολύ όμορφο μπλογκοσπιτάκι της mamakaioximono  την οποία ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Ας ξεκινήσω λοιπόν να κάνω μια σύντομη αναφορά σε 11 πράγματά για τον εαυτό μου όπως ορίζει το βραβείο:

1.  ΑΜΗΧΑΝΙΑ νιώθω όταν πρέπει να κάνω αναφορά για τον εαυτό μου! Συνήθως αφήνω τους άλλους να εξερευνήσουν τον εσωτερικό μου κόσμο και να αποφασίσουν  αν τον  αποδέχονται.
2.   ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ  την μεγάλη αδυναμία που έχω στο γιο μου και μιας και πλησιάζει ο καιρός να ανοίξει τα φτερά του, η αδυναμία έχει γίνει ολοφάνερη και ο ίδιος το εκμεταλλεύεται,  με κάνει ότι θέλει!!!!!
3. ΘΕΛΩ επίσης να εκφράσω την αγάπη που τρέφω σε όλους τους μαθητές μου, αυτούς που πέρασαν, αυτούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε φέτος, αλλά και αυτούς που θα έρθουν. Όπως μια μητέρα αγαπάει το ίδιο όλα τα παιδιά της έτσι κι εγώ σαν μαμά μιας μικρής κοινότητας που λέγεται σχολείο, αγάπησα όλα τα παιδιά και τα αγκάλιασα με την ίδια θέρμη στην μικρή μου αγκαλιά!
Εντάξει!!! εντάξει!!! μικροαδυναμίες μπορεί να έχουμε κι εμένα η αδυναμία μου φέτος είναι το πιο γλυκό και τρυφερό πλάσμα, η Φωτεινούλα! Ξεκινήσαμε δισταχτικά και με κάποια καχυποψία η μία απέναντι στην άλλη, σιγά - σιγά ξεπεράσαμε τα εμπόδια  και τώρα που κοντοτελειώνει η χρονιά πιστεύω πως έχουμε φτιάξει μια πολύ όμορφη και δυνατή φιλία. Φωτεινούλα σ’ αγαπώ!!!!!!  
4.  ΑΓΑΠΩ όσους σέβονται τους συνανθρώπους τους και δεν επιδιώκουν με ύπουλο ή μη τρόπο να τους προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη.  ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ όταν κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο, προκαλεί σε άλλον ψυχοσωματική βία!!!! Αυτό συνέβη πριν μέρες σε μένα όταν κάποιος άγνωστος αφαίρεσε με βίαιο τρόπο την αλυσίδα με το σταυρό που για χρόνια είχα πάνω μου.Ακούμε δυστυχώς πολλά τέτοια περιστατικά να συμβαίνουν στις μέρες μας αλλά  νομίζουμε, όπως και πολλά άλλα γεγονότα, ότι αυτό δε θα συμβεί σε μας, δε θα χτυπήσει τη δική μας πόρτα, και όταν τελικά συμβεί, μας βρίσκει εντελώς απροετοίμαστες και ανήμπορες για οποιαδήποτε αντίδραση!!!!! Αυτή η αναφορά προς γνώση!  
5.  Η ΓΝΩΣΗ λένε κάποιοι είναι δύναμη! Αν αναφέρονται στη δύναμη ψυχής που πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με παιδιά με ειδικές ανάγκες, τότε έχουν απόλυτο δίκιο!!! Όταν προσφέρεις στα  ολοστρόγγυλα ζευγαράκια ματάκια που σε κοιτούν γεμάτα απορία, λίγη από την αγάπη σου, όταν τους ανοίγεις την αγκαλιά σου για να χωρέσει όλες τις ανάγκες τους πως μπορείς να μην έχεις δύναμη ψυχής!!!! Όχι! δεν τα γράφω αυτά για να υψώσω τον εαυτό μου στο μεγαλύτερο βάθρο, μακάρι να το είχα καταφέρει και ας ήμουν σιωπηλή, όμως πιστεύω πως διδάσκοντας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες μπαίνει ένα μικρό λιθαράκι  για να κατακτήσω ένα ακόμα σκαλοπάτι!
6. ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ - ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ανεβαίνω μαζί με το μπλογκοσπιτάκι μου το δύσκολο αυτό μονοπάτι, πάνω από ένα χρόνο τώρα. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα θα έλεγα ότι είναι το δεύτερο παιδί μου! Του έδωσα ζωή, έζησα την πρώτη του ανάσα και έπειτα περπατάμε μαζί  κάθε στιγμή και σε κάθε βήμα με πορεία το άγνωστο!
…Ξέρω πως κι αυτό κάποια στιγμή θα ανοίξει τα δικά του φτερά και θα πετάξει μακριά!!!
7. ΜΑΚΡΙΑ θα ήθελα να ταξιδέψω, σε άλλους τόπους και άλλα μέρη, να γνωρίσω άλλους πολιτισμούς και να αφεθώ στις πολιτισμικές και γαστρονομικές τους κουλτούρες! Δυστυχώς έχω μεγάλο πρόβλημα με την υψοφοβία και πολλές φορές έχω ακυρώσει ταξίδια επειδή μια μέρα πριν την αναχώρηση ονειρευόμουν πως το αεροπλάνο έπεφτε!  Μόνο τα τελευταία χρόνια, αφού είδα και απόειδα, άρχισα να ξανοίγομαι λίγο και έτσι καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μερικά ονειρεμένα ταξίδια!  Δυστυχώς τη χαρά μου, που κατάφερα σιγά σιγά να ξεφύγω από το δυνάστη μου, μού την έκοψε η κρίση με τη δραματική μείωση των μισθών. Όμως δεν παραπονιέμαι!
8. ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ όταν υλοποιώ κάποια συνταγή χωρίς να φέρει τα επιθυμητά, για τα δικά μας γούστα, αποτελέσματα.  Τα βάζω με τον εαυτό μου που δεν προέβλεψα την αποτυχία ή δεν έδειξα δημιουργικότητα και φαντασία για να καταφέρω τα μέγιστα! Με ενοχλεί που η οικογένειά μου με κοιτάζει με συμπόνια αλλά και κατανόηση σε τέτοιες περιπτώσεις! Λες και γκρεμίζεται το όνομα της εξαίρετης  μαγείρισσας που τόσα χρόνια έχω πασχίσει να χτίσω!!!!! Αληθινά δεν ξέρω αν είμαι τόσο καλή όσο λένε οι άλλοι, αυτό όμως που με βεβαιότητα μπορώ να πω είναι ότι χαλαρώνω πάρα πολύ όταν βρίσκομαι με τα τσουκάλια μου! Ακόμα και επίσκεψη να πάω που με χάνεις που με βρίσκεις στην κουζίνα θα τριγυρίζω!!!!
9. ΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ συνεχώς η σκέψη μου στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, στην αβεβαιότητα για το αύριο και στην κατήφεια που μας περιβάλλει!!!!
Εμείς… ένας περήφανος λαός να έχουμε παρασυρθεί σε αυτήν την ανημποριά!!! Μου φαίνεται αδιανόητο που πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας, στον καθένα μας, τα δεχόμαστε τόσο νωθρά, χωρίς να υψώσουμε τη φωνή μας, το ανάστημά μας!!!! Νιώθω αγανάκτηση και μεγάλη οργή!!!
10.  ΟΡΓΗ απερίγραπτη με περιτριγυρίζει όταν παρατηρώ συνεχώς νέα παιδιά να στροβιλίζονται στη δίνη της ανεργίας, χωρίς να μπορούν να βρουν μια  απασχόληση, να νιώσουν ωφέλιμα σε αυτούς και τις οικογένειές τους!  Πολλοί νέοι, για να αποφύγουν αυτόν τον κυκεώνα, παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς!!! Μα γι’ αυτό τα ανάθρεψαν, με αγωνίες, κόπους και θυσίες, οι μανάδες τους;  Ή μήπως αυτό, σαν σκέψη και μόνο, είναι πολύ εγωιστικό!!!! Πείτε μου – για να αισθανθώ λίγη ανακούφιση!!!
11. ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ μπορώ να πω ότι ένιωσα που σας έγραψα αυτές τις αράδες και κατά ένα περίεργο τρόπο μου βγήκαν εντελώς αβίαστα!!! Ίσως επειδή στην παρέα σας βρήκα κι εγώ, σαν ένα μικρό  παιδί, αγάπη και μια ανοιχτή αγκαλιά!!!!!  Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους από ΚΑΡΔΙΑΣ!!!!!!

Έφτασε η ώρα να προσφέρω το βραβείο σε 11 αγαπημένα blog τα οποία έχουν λιγότερα από 200 μέλη:
  1. sundayspoon
  2. pepiskitchen
  3. stellamark
  4. sofetogeyseisygeias
  5. katesdeliciousbox
  6. marthaskitchenette
  7. souzi-efages
  8. gee-gee-gourmet
  9. hnmcreations
  10. cyclamina
  11. mookiesbaker 
Πάω να τους ενημερώσω! Καλή σας μέρα! 
Blog Widget by LinkWithin

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα, πάνω που σε σκεφτόμουν τι έγινες κι έλεγα να σε πάρω τηλέφωνο.
    Σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας από τα ορεινά είμαστε στο χωριό.
    Οι "εξομολογήσεις" σου πολύ ωραίες!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές υποχρεώσεις στη δουλειά και όχι μόνο!
      Να περνάτε καλά Ξανθή μου!!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το βραβείο,Σιλένα!!!

    Και...σ'ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινά υπέροχη η ανάρτησή σου Silena μου, δεν καταλαβαίνω γιατί να νοιώθεις αμηχανία, μια χαρά εξέφρασες τόσα συναισθήματα σε λίγες αράδες!!
    Και σ' ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενά μου δεν είμαι συνηθισμένη σε τέτοιες διεργασίες!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Σιλένα μου συγχαρητήρια για το βραβειάκι σου,σου εύχομαι να τα χιλιάσεις και να γίνουν βουνό!!Ευχαριστώ κι εγώ μέσα απο την καρδιά μου για το βραβειάκι που μου δίνεις,με συγκινείς πολύ,αν και για μένα επιβράβευση είναι να σας αγγίζει η ποίησή μου και να περνάμε καλά μέσα απο τα μπλόγκ μας που είναι κομμάτια του εαυτού μας!!σου στέλνω άπειρα φιλάκια και σέυχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια κοριτσάκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το χαρείς το βραβειάκι σου Kate μου!!!
      Καλό απόγευμα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Kαλησπερα Silena! Σ'ευχαριστω για το βραβειο! Συγαχρητηρια και σε εσενα! Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφη ανάρτηση. Να χαίρεσαι το βραβειάκι σου να τα χιλιάσεις. Ευχαριστώ που μου το προσφέρεις. Το παίρνω με χαρά. Φιλάκια!!
    Βγάλε την επαλήθευση μπερδευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυκλάμινο να το χαρείς το βραβειάκι σου!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
      Φιλιάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  7. ...αυτή την αμηχανία καταλαβαίνω γιατί την αναφέρεις. Είναι δύσκολο να αυτοπαρουσιαστείς και αυτό να είναι ουσιώδες...

    Silena μου η 10η παράγραφος σου μέ βρίσκει σε πλήρη ταύτιση!

    Καλό Σ/Κ να έχετε, να ξεκουραστείτε!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπήκες στο νόημα!!!
      Το ήξερα ότι θα σε άγγιζε η 10η!!!!
      Καλή ξεκούραση και σε σας Ζαμπία μου! Καλά να περάσετε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Σιλένα μου, συγχαρητήρια για το βραβείο! Κι ευχαριστώ που με τη σειρά σου μου το πρόσφερες!
    Εγώ πάντως νομίζω ότι μια χαρά τα πήγες στην αυτοπαρουσίαση! Πολύ ωραίες οι αποκαλύψεις σου!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου σε ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά σου λόγια! Στο προσφέρω με χαρά επειδή απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου ανελλιπώς αλλά και επειδή είσαι η πρώτη μου μπλογκοφίλη!!!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Συγχαρητήρια για το βραβείο σου Σιλένα και σε ευχαριστώ πολύ που μου το χαρίζεις!! Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις, χάρηκα που είχα την ευκαιρία να μάθω κάποια πράγματα για εσένα.. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Anastasia σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Να χαρείς το βραβείο σου!
      Καλό βράδυ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Silena μου συγχαρητήρια για το βραβείο σου εύχομαι στο μέλλον με ακόμη περισσότερα!!!πολύ όμορφα αυτά που έγραψες για τον εαυτό σου!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ελένη μου! Ότι καλύτερο σε σένα και το μπλογκοσπιτάκι σου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Silena,
    άργησα βέβαια αλλά τα κατάφερα, πέρασα να παραλάβω το βραβείο μου και να σε ευχαριστήσω ξανά.
    Τα συγχαρητήριά μου φυσικά για το δικό σου βραβείο.
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα κι από μένα mookie!
    Έλειπα κι εγώ μερικές μέρες και τώρα που επέστρεψα είδα το μνμ σου!
    Να χαρείς το βραβείο σου! Καλή συνέχεια και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...